Concursul culinar „ Ceaunul şi grătarul” gazduit de oraşul Deta a ajuns în acest an la ediţia a V-a. Manifestarea s-a bucurat de un real succes atat din partea participanţilor veniţi în număr record la Deta cat şi din partea publicului care a gustat cu placere preparatele gustoase pregătite pe grătar sau la ceaun. In concurs s-au înscris 11 echipe din Romania, Ungaria şi Serbia. Organizatorii i-au premiat pe cei mai talentaţi bucătari, premiile fiind decernate pe şase secţiuni, ciorbe, gulaş şi papricaş, tocăniţă, sarmale, iahnie şi preparate prăjite. Juriul concursului a fost format din : Radomir Muncian –Vârşeţ, Simon Zoltanne – Bordany, Balazs Feri – Coka, Mozoş Ioan – Deta şi Voiculescu Alexandru – Deta.
Componenţa echipelor
SERBIA
1.VÎRŞEŢ – PETOFI CSAPAT
2.COŞTEI – „FLĂCĂII” DIN COŞTEI
3.COKA – M.M.E. I HODGy HAZA
4.COKA – M.M.E. II HODGy HAZA
UNGARIA
5.BORDANY – JOBBOGRACS
6.BORDANY – MAKKFILCO
ROMÂNIA
7.DETA – MEHALA
8.DETA – GRĂDINIŢA
9.DETA – „LA MOROŞANU”
10.DETA – „PRIETENII” DIN DETA
11.MORAVIŢA – ECHIPA SÂRBU
ECHIPELE CÂŞTIGĂTOARE:
Secţiunea CIORBE
Locul I -„MEHALA” DETA –Ciorbă de burtă
Locul II – „FLĂCĂII” DIN COŞTEI – Ciorbă de peşte
Locul III – „ECHIPA SÂRBU” MORAVIŢA –Ciorbă de peşte
Secţiunea GULAŞ ŞI PAPRICAŞ
Locul I – PETOFI CSAPAT VÎRŞEŢ -Gulaş
Locul II – GRĂDINIŢA DETA – Varză cu ciolan
Locul III – „FLĂCĂII” DIN COŞTEI – Papricaş de peşte
Secţiunea TOCĂNIŢĂ
Locul I – JOBBOGRACS BORDANY-Tocăniţă de oaie
Locul II – M.M.E. II HODGy HAZA COKA – Tocăniţă de oaie
Locul III – MAKKFILCO BORDANY – Tocăniţă de vită
Locul Menţiune – MEHALA DETA – Tocăniţă de melci cu orez
Secţiunea SARMALE
Locul I – „LA MOROŞANU” DETA – Sarmale
Secţiunea IAHNIE
Locul I –PRIETENII DIN DETA – Iahnie de fasole
Secţiunea PREPARATE PRĂJITE
Locul I – M.M.E. I HODGy HAZA – gril
Componenţa echipelor
SERBIA
1.VÎRŞEŢ – PETOFI CSAPAT
2.COŞTEI – „FLĂCĂII” DIN COŞTEI
3.COKA – M.M.E. I HODGy HAZA
4.COKA – M.M.E. II HODGy HAZA
UNGARIA
5.BORDANY – JOBBOGRACS
6.BORDANY – MAKKFILCO
ROMÂNIA
7.DETA – MEHALA
8.DETA – GRĂDINIŢA
9.DETA – „LA MOROŞANU”
10.DETA – „PRIETENII” DIN DETA
11.MORAVIŢA – ECHIPA SÂRBU
ECHIPELE CÂŞTIGĂTOARE:
Secţiunea CIORBE
Locul I -„MEHALA” DETA –Ciorbă de burtă
Locul II – „FLĂCĂII” DIN COŞTEI – Ciorbă de peşte
Locul III – „ECHIPA SÂRBU” MORAVIŢA –Ciorbă de peşte
Secţiunea GULAŞ ŞI PAPRICAŞ
Locul I – PETOFI CSAPAT VÎRŞEŢ -Gulaş
Locul II – GRĂDINIŢA DETA – Varză cu ciolan
Locul III – „FLĂCĂII” DIN COŞTEI – Papricaş de peşte
Secţiunea TOCĂNIŢĂ
Locul I – JOBBOGRACS BORDANY-Tocăniţă de oaie
Locul II – M.M.E. II HODGy HAZA COKA – Tocăniţă de oaie
Locul III – MAKKFILCO BORDANY – Tocăniţă de vită
Locul Menţiune – MEHALA DETA – Tocăniţă de melci cu orez
Secţiunea SARMALE
Locul I – „LA MOROŞANU” DETA – Sarmale
Secţiunea IAHNIE
Locul I –PRIETENII DIN DETA – Iahnie de fasole
Secţiunea PREPARATE PRĂJITE
Locul I – M.M.E. I HODGy HAZA – gril
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.