Douazeci si cinci de echipe de bucatari amatori s-au intrecut in retete, in
Bordany, localitatea maghiara infratita cu orasul nostru. Echivalentul
„Ceaunului si gratarului” romanesc, concursul international din Ungaria s-a
bucurat de prezenta opt echipe straine, patru din Romania si patru din Serbia.
Tricolorul romanesc a fost purtat cu mandrie de echipele din orasul Deta, fiecare
dintre ele prezentand cate o mancare gustoasa care a dovedit din plin
abilitatile de bucatari ale celor care s-au incumetat sa intre in competitie cu
maghiarii si cu sarbii. Echipa „Pensionarilor” a gatit o tocanita de porc cu mamaliga
pe cartofi ,echipa „Educatoarelor” a
impresionat cu niste delicioase sarmale cu mamaliguta, echipa „Mehala” s- a
impus cu cel mai bun ciolan in sos picant ( Codillo), iarechipa „Prietenii” au
dat lectii celor prezenti despre cum se face adevaratul ciolan cu fasole romanesc.
Desi cupele au fost adjudecate de concurentii autohtoni, toate echipele
invitate au primit cate un sort, o sticla de sampanie si o diploma de
participare, cel mai important premiu pentru toti participantii fiind ziua
minunata petrecuta alaturi de vecinii de peste granita. Edith Laszlo.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.