Ajuns
deja o traditie, festival culinar Ceaunul și grătarul a reunit anul
acesta, pe terasa Restaurantului Parc, 27 de echipe pregătite să se
întreacă în preparate care de care mai gustoase. De la pasionaţi
ai artei gastronomice din oraş şi localităţile din jur, la echipe
din Serbia (Coştei, Bariţe, Glogoni, Vârseţ, Coka ) sau din
Ungaria (Bordany), toți participanții au încercat să impresioneze
prin ţinută, prin decorarea standului, dar mai ales prin felurile
variate de mâncare pe care le-au pus la foc. Nu au lipsit din meniul
Festivalului tradiţionalul gulaş, sarmalele, iahnia de fasole,
gogoşile, tocăniţele, pleskaviţa, sosul vânătoresc, ciorba de
peşte sau de miel în oală de pământ. Orchestra de muzica
populară a Centrului Cultural a oraşului Deta, împreună cu
interpreţii vocali Cristian Gagea, Alina Vinţan şi Andreea Pascotă
au destins atmosfera cu cântece populare şi de petrecere, care au
fost apreciate din plin de cei prezenţi. Centrul Cultural Deta a
prezentat şi un mic program artistic, în care au evoluat Ansamblul
de dansuri populare româneşti – tineret, Ansamblul de dansuri
populare sârbeşti – tineret, Ansamblul de dansuri populare
maghiare şi Ansamblul de dansuri tradiţionale germane, fiecare cu
suite de dansuri specifice etniei aparţinătoare. Pentru munca
depusă și pentru rezultatele culinare deosebite, juriul
internațional, în frunte cu primarul Petru Roman, a acordat locul I
tuturor echipelor participante, înmânâdu-le o cupă şi o
diplomă. (Ovidiu
Ivancea - directorul Centrului Cultural Deta)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.