Șaisprezece
echipe de bucătari s-au adunat pe platoul Casei naționale din
Opatița pentru a participa la ediția din 2016 a festivalului
gastronomic „Ceaunul și Grătarul – Opatița”. Și de această
dată, oaspeții sârbi de la Coștei și Barite ne-au onorat cu
prezența, pentru a urmări programul artistic și evoluția
echipelor culinare din localitatea gazdă, din Deta și de la Denta.
Pe o vreme destul de capricioasă, Orchestra de muzică populară a
Centrului Cultural Deta şi îndrăgiţii interpreţi vocali Larisa
Murariu, Andreea Pascotă, Alina Vintan şi Ianos Gheorghe au încins
atmosfera cu melodii din folclorul bănăţean. Publicul prezent a
avut parte de un spectacol artistic în cadrul căruia au evoluat
Ansamblurile de dansuri populare romaneşti-tineret şi seniori,
precum și Ansamblul de dansuri populare sârbeşti, toate cele trei
ansamblurile aparținând Centrului Cultural Deta. Preparatele la
ceaun, cu miros îmbietor și cu aspect impecabil, au fost evaluate
de un juriu internaţional. În urma deliberării, primarul oraşului
Petru Roman şi viceprimarul Adina Mateescu au înmânat o diplomă
şi un trofeu fiecărei echipe, toate ocupând locul întâi. (Ovidiu
Ivancea, directorul Centrului Cultural Deta)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.