Locul I pentru Deta la un renumit concurs culinar din Ungaria




În data de 8 septembrie, comuna Bordany din Ungaria, localitate înfrățită cu orașul Deta, a găzduit tradiționalul festival culinar care reunește cele mai iscusite echipe de bucătari din regiune. Orașul nostru a fost reprezentat pe mai multe paliere, toți participanții din Deta dovedindu-se talentați și pregătiți temeinic pentru competiție. Asociația Seniorilor din Deta a participat cu două echipe: Bucătarii Veseli care au pregătit un preparat de varză cu carne de porc cu care au obținut premiul II și Seniorii Pricepuți care au pregătit o tocăniță de cartofi cu carne de porc cu care au câștigat Premiul I. Performanța Seniorilor Pricepuți este una deosebită, concursul la care au participat fiind unul renumit în Ungaria. Celor două echipe de seniori bucătari li s-a alăturat o a treia echipă redutabilă, cea a Asociației Gyula Reviczki, în frunte cu președintele acesteia, Katona Gheorghe. Aceștia din urmă au impresionat cu un gulaș cu ciuperci de nota 10. La eveniment a participat și echipa de fotbal Old Boys din orașul nostru care a jucat un meci amical cu echipa localității gazdă. Numeroasa delegație din Deta a fost condusă de primarul orașului Deta, domnul Petru Roman, care a fost de asmenea prezent la marea sărbătoare a lcoalității Bordany din Ungaria.

La întoarcerea spre casă, având cu adevărat motive de sărbătoare, cele două echipe, ale Asociației Seniorilor împreună cu Voiculescu Alexandru, președintele asociației, au vizitat localitatea Szeged din Ungaria și muzeul „Schwabenhaus” (“Casa șvăbească”) din localitatea Șandra, România. Nu a fost pentru prima data când cele două echipe ale Asociației Seniorilor și-au dovedit priceperea și abilitățile culinare, acestea participând la sfârșitul lunii august, la Festivalul Culinar din comuna Plandiște, Serbia. La sârbi, cele două echipe au pregătit Fasole cu ciolan și faimoasa Tocăniță de cartofi cu carne de porc. Evenimentul a fost organizat cu prilejul Rugii Comunei Plandiște și a Hramului Bisericii din această localitate, Deta fiind de asemenea reprezentată de Adina Mateescu, viceprimarul orașului care a răspuns invitației de a participa la oficiată cu ocazia Hramului Bisericii din Plandiște. (Voiculescu Alexandru – Președintele Asociației Seniorilor)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.