IMPOZITE ŞI TAXE LOCALE - februarie 2009

Prin Hotărârea nr. 62/20.11.1008 a Consiliului local al oraşului Deta valoarea impozitelor şi taxelor locale a rămas aceeaşi ca şi în anul 2008.

În conformitate cu art. 283 aliniatul 2 din Legea nr. 571/2003 (Codul Fiscal), cu modificările şi completările ulterioare, aducem la cunoştinţă cetăţenilor oraşului Deta şi satului Opatiţa, faptul ca începând cu anul fiscal 2009 se stabileşte taxa pentru vehicule lente, după cum urmează :

tractoare, ifroane, ATV-uri - 34 lei/an
căruţe - 10 lei/an
mopede - 7 lei/an

Acte necesare înscrierii :
cerere tip
contract vânzare-cumparare/ factură/declaraţie notarială
copie act de identitate
copie chitanţă plata taxă înscriere
copie chitanţă plată contravaloare număr

Ultima zi de plata a taxei este 31 martie 2009, după care se vor aplica majorări în cuantum de 0,1% pentru fiecare zi întârziere. Vehiculele lente dobândite după data de 1 ianuarie 2009 vor fi impuse cu data de intâi a lunii următoare în care s-a dobândit bunul. Pe această cale, anunţăm proprietarii de vehicule lente care deja au achitat impozitul pe anul 2009, să verifice pe chitanţa obţinută dacă figurează “Impozit vehicul lent”. In caz contrar sunt rugaţi să se prezinte la casieria Compartimentului Impozite şi taxe locale din cadrul Primăriei Oraş Deta.
Alina Popovici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.