ŞEZĂTORI CU TRADIŢII ŞI NOUTĂŢI LA DETA ŞI BORDANY - februarie 2009

La sfârşitul lunii ianuarie Primăria Oraşului Deta împreună cu Primăria Comunei Bordany (Ungaria) au depus spre finanţare un nou proiect în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013.

Legăturile de peste 15 ani dintre cele două localităţi au făcut posibil acest lucru, intenţia reprezentanţilor oraşului fiind aceea de a facilita cunoaşterea reciprocă a obiceiurilor şi tradiţiilor. Titlul proiectului este „Sezatori cu tradiţii şi noutăţi la Deta şi Bordany” iar conţinutul proiectului se referă la activităţile culturale, turistice, culinare şi sportive la nivelul elevilor, tinerilor şi adulţilor din ambele localităţi.

Rolul de lider de proiect a revenit „echipei” din Deta, echipă care a lucrat la scrierea proiectului, iar ulterior va implementa activităţile prevăzute în cererea de finanţare. „Chiar dacă în scrierea unui proiect se investeşte multă energie şi muncă, la sfârşit, satisfacţia este deplină, atunci când ştim că şi localitatea noastră participă la viaţa Europei unite” declară primarul Petru Roman.
Prof. Francisc Szabo


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.