Dispensar nou în satul Opatiţa



Punerea în funcţiune a cabinetului asigură celor 600 de locuitori servicii de sănătate de calitate.

Noul dispensar a fost inaugurat în prezenţa primarului Petru Roman, a deputatului Gheorghe Ciobanu, a consilierilor locali şi a reprezentanţilor de la Prefectura judeţului Timiş. De asemenea la eveniment au participat reprezentanţi ai Comitetului de Iniţiativă pentru Rromi. Renovarea cabinetului şi dotarea lui cu mobilier şi aparatură performantă (inclusiv electrocardiograf, instrumentar medical şi sterilizator) a fost posibilă datorită unei cereri de finanţare scrisă de către angajaţii primăriei Deta. Proiectul "Sănătatea e bunul cel mai de pret" a adus bani europeni la Opatiţa prin intermediul Programului Phare 2006. "Sănătatea este o prioritate a mandatului meu, iar dispensarul inaugurat reprezintă doar un pas, urmând ca pe viitor să investim în sistemul de sănătate din oraşul Deta" declară primarul Petru Roman. Bugetul proiectului prin care a fost refăcut dispensarul s-a ridicat de 54.000 euro dintre care 48.000 euro din partea Uniunii Europene şi 6.000 euro din partea Primăriei Deta. Deputatul Gheorghe Ciobanu, prezent la inaugurare, şi-a adus aminte că la sfârşitul anului trecut s-a implicat personal în rezolvarea unui caz medical. "Eram în campanie electorală şi după o zi grea de deplasări în colegiu, am aflat seara târziu, că un tânăr din Opatiţa are nevoie de un transplant. Am venit atunci personal şi am ajutat familia copilului, care din fericire a fost salvat. Mă bucur că, acum, locuitorii din Opatiţa au un dispensar nou în care pot fi consultaţi în condiţii civilizate" ne-a spus deputatul Gheorghe Ciobanu.


În momentul de faţă, în cadrul dispensarului funcţionează cabinetul medical al doamnei doctor Adela Mateş. Medicii de familie care doresc să îşi desfăşoare activitatea în cadrul noului dispensar pot primi un spaţiu adecvat în care să îşi trateze pacienţii. Programul de consultaţii va fi stabilit în viitorul apropiat de către medicii de familie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.