Pregătiri pentru noul an şcolar

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării a alocat 1,4 miliarde lei pentru reabilitarea clădirilor Grupului Şcolar "Sfîntu' Nicolae" Deta.

Lucrările sunt încă în curs de desfăşurare, data de 1 septembrie 2009 urmând să marcheze finalizarea zugrăvelilor interioare şi a tuturor reparaţiilor necesare la clădirile existente. După încheierea lucrărilor, timp de 10 zile se va face curăţenie generală pentru ca noul an şcolar să înceapă pe data de 14 septembrie în cele mai bune condiţii. Grupul Şcolar "Sfîntu' Nicolae" nu este însă, singura şcoală care se pregăteşte să îşi întâmpine elevii. Înainte ca micuţii să se întoarcă în sălile de clasă, toate unităţile de învăţământ au fost igienizate, s-a făcut curăţenie şi s-au verificat instalaţiile termice. „În Deta nu avem probleme cu autorizarea şcolilor, toate unităţile de învăţământ îndeplinesc cele 5 condiţii impuse de lege: există alimentare cu apă potabilă, asigură accesul elevilor la spălatul pe mâini, nu există probleme de ordin igienico-sanitar la grupurile sanitare, există cantităţi suficienţe de substanţe dezinfectante şi se asigură în mod corespunzător îndepărtarea reziduurilor solide”, ne-a spus primarul Petru Roman. „În 14 septembrie totul va fi pregătit pentru ca elevii să poată relua orele de curs şi să se dedice studiului în condiţii cât mai bune” a continuat acesta. A.L

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.