Rezultatele Serviciului de Dezvoltare Economică pentru Proiecte cu Finanţare Internaţională din cadrul Primăriei Deta

Activitatea serviciului care scrie proiectele europene este neîntreruptă, finanţarea unui singur proiect necesitând luni sau chiar ani de muncă

Câştigarea unui proiect european poate părea un lucru normal sau chiar simplu, însă în realitate, în spatele unui proiect pe fonduri europene, se ascunde munca unei întregi echipe. Cererea de finanţare, adică documentul prin care se solicită acordarea de fonduri, trebuie întocmită cu atenţie şi documentată temeinic. Culegerea datelor, justificarea proiectului şi întocmirea unui calendar de desfăşurare a activităţilor durează uneori luni de zile. Însă efortul merită deoarece un proiect european poate aduce în oraş chiar milioane de euro. Serviciului de Dezvoltare Economică pentru Proiecte cu Finanţare Internaţională din cadrul Primăriei Deta se mândreşte nu cu unul ci cu două proiecte care au primit finanţare şi a căror implementare începe din această lună. Proiectul transfrontalier "Sezatori cu tradiţii şi noutăţi la Deta şi Bordany" depus de oraşul Deta în colaborare cu comuna Bordany în cadrul Programului de Vecinantate, îşi propune ca pe o perioadă de 12 luni să întărească relaţiile dintre locuitorii şi instituţiile din Deta şi Bordany. Proiectul în valoare de 108.500 euro este finanţat în proporţie de 98% din fonduri europene nerambursabile. Cel de al doilea proiect la care a început implementarea este "Casa de cultură a Oraşului Deta", unul dintre proiectele cele mai aşteptate de primărie, dar şi de către locuitorii oraşului. După doi ani de la depunerea cererii de finanţare, proiectul începe să prindă contur. La acesta dată este în lucru proiectul tehnic, urmând ca până la finele anului să se realizeze şi licitarea lucrărilor de execuţie, iar în termen de doi ani să se inaugureze proiectul. Valoarea estimată a proiectului este de 2.550.000.00 euro cu TVA şi finisajele incluse. Contribuţia oraşului Deta la realizarea acestui proiect va fi prin asigurarea utilităţilor, cu o valoare estimată de 25.000 euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.