Obiceiuri și tradiții la Bordany

La sfârșitul lunii decembrie, 40 de elevi de la Grupului Școlar „Sf. Nicolae” Deta, însoțiți de 10 profesori, au participat la o serie de activități desfășurate la Bordany, în cadrul proiectului ”Șezători cu tradiții și noutăți la Deta și Bordany”

Încă de la sosire, invitaţii români au fost întâmpinați cu căldură de primarul comunei și de directoarea școlii din Bordany, prima activitate fiind un meci de handbal între echipele celor două comunități, meci în care fetele noastre de la școala generală au obținut victoria. Însă, de departe, activitatea cea mai îndrăgită din cadrul schimbului de experienţă, a fost împletirea tradiționalelor coronițe de Advent. Acestea sunt formate din ramuri de brad, împletite în cerc (simbolul vieții veșnice) și sunt decorate cu conuri, panglici şi flori uscate. Coroniţelor li se adaugă patru lumânări care vor fi aprinse, pe rând, în cele patru duminici ale Adventului. În timp ce unii și-au arătat măiestria în confecționarea coronițelor, alți participanţi au fost inițiaţi în pictura pe sticlă sau confecționarea lumânărilor. Jocurile sportive și distractive organizate, alături de serata de dans popular, au fost bune ocazii de cunoaștere a tradițiilor și obiceiurilor și de stabilire a unor relații interpersonale. În ultima zi, echipa din România a vizitat Parcul Național Maghiar de la Opusztaszer unde a avut ocazia de a admira opera vestitului pictor Feszty. Prof. Albu Luminița şi prof. Tanko Maria

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.