Oaspeţi maghiari la Grădiniţa din Deta

O delegaţie de 14 educatoare din Ungaria au vizitat grădiniţa din oraşul nostru
Prietenia între comunităţi şi etnii se învaţă de la vârste fragede, acesta este motivul pentru care Grădiniţa din Deta şi cea din Bordany, Ungaria, au decis semnarea unui protocol de colaboare, în urma căruia vor avea de câştigat copiii din ambele ţări. Sub numele generic "Doi parteneri, acelaşi scop: educarea copilului", educatoarele de la cele două grădiniţe, din Deta şi Bordany, se vor informa despre cunoaşterea şi înţelegerea diferenţelor etnice şi culturale, urmând să insufle micuţilor valorile europene, să-i înveţe despre prietenia între ţările vecine şi despre şansele egale de afirmare într-un oraş sau într-o ţară, indiferent care ar fi aceasta.
Vizită de lucru
Grădiniţa care a făcut primul pas spre cunoaştere a fost cea din Bordany, Ungaria, care în această primăvară a vizitat grădiniţa din oraşul nostru cu o delegaţie de 14 educatoare. Copiii din oraşul nostru au fost impresionaţi de vizită şi au dorit să le arate oaspeţilor maghiari toate dansurile şi programele artistice pe care le-au învăţat cu diferite ocazii. Educatoarele din Ungaria au apreciat entuziasmul micuţilor şi s-au bucurat de primirea din partea părţii române. Dincolo de impresia primei vizite de lucru, educatoarele din Deta şi Bordany au discutat metode didactice concrete, pe care le aplică atunci când îi educă pe copii. Partenerii din partea maghiară au fost surprinşi pozitiv de mai multe aspecte ale învăţământului preuniversitar din România, în special de rolul pe care limba engleză îl ocupă în educaţia micuţilor. Mariana Ţăran

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.