ZILELE ORAŞULUI DETA

Aflată la prima ediţie, sărbătoarea oraşului Deta promite 3 zile pline, cu muzică, dans şi momente vesele. Organizatorii vor împăca toate gusturile locuitorilor din Deta, deoarece la spectacol vor veni atât artişti renumiţi de muzică populară, cât şi formaţii tinere, obişnuite să ridice în picioare şi cel mai amorţit public. Amatorii de petreceri cu muzică populară vor fi încântaţi de Ansamblul de muzică populară "Bujorul", iar solistul Tinu Vereşezan şi formaţia sa vor interpreta cele mai de succes cântece. Tinerii care iubesc muzica modernă, vor avea ocazia să îl urmărească pe cunoscutul artist CONECT-R, alături de colegii săi de scenă. Atunci când a stabilit programul sărbătorii, primăria nu a uitat nici de nostalgicii muzicii uşoare româneşti. Formaţia Compact va cânta duminică, în încheierea spectacolului, chiar înainte de spectacolul de artificii pregătit în detaliu de organizatori. Însă, dincolo de distracţie şi voie bună, Zilele oraşului Deta înseamnă o bună ocazie de îmbunătăţire a colaborării între românii şi maghiarii de lângă graniţă. Cele trei zile de sărbătoare sunt sprijinite cu bani europeni, deoarece sunt prevăzute ca activităţi în proiectul european "Şezători cu tradiţii şi noutăţi la Deta şi Bordany". Finanţatorii europeni au înţeles că relaţiile de succes la nivel de instituţii şi la nivel de locuitori, pot fi stabilite mai uşor dacă localităţile de lângă graniţă sunt încurajate să îşi cunoască tradiţiile şi să îşi respecte obiceiurile. La Zilele oraşului Deta, alături de oaspeţii din Bordany, care sunt parteneri în proiect, au fost invitaţi reprezentaţi din Recaş şi Becicherecul Mic, precum şi reprezentanţi ai localităţilor Coka, Coşteiu, Şuşara, Izbiştea şi Ulma, din Serbia.

Un comentariu:

  1. Sint bine venite astfel de evenimente. Se mai dezmortesc si concetateni si nu in ultimul rind e, o buna promovare pt orasul DETA. Nu inteleg de ce pe saitul oficial al primariei nu apare nimic, bine sa facut cunoscut k evenimentul va avea loc dar dupa , nimic!???

    RăspundețiȘtergere

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.