Elevii au ieşit la curăţenie

Tinerilor din Deta le place curăţenia! Ne-au dovedit-o cei 20 de elevi voluntari ai claselor V-VIII de la Grupul Şcolar "Sfântul Nicolae" Deta, care în ultima sâmbătă a lunii septembrie, s-au întâlnit cu profesorii coordonatori Mateaş Elena, Tanko Maria şi Szabo Francisc pentru a participa la o amplă acţiune de curăţenie, în cadrul campaniei naţionale "Let's Do it Romania". La primărie, tinerii pregătiţi să ia cu asalt mormanele de gunoaie, au fost întâmpinaţi de coordonatorii locali ai campaniei de curăţenie, Maxim Severus, inspector de mediu la Primăria Deta şi de Gerhard Şamanţu, viceprimarul oraşului. După ce au primit saci şi mănuşi de protecţie, tinerii plini de intenţii bune, au curăţat zonele naturale din sudul oraşului, devenite de-a lungul timpului, adevărate coşuri de gunoi. Timp de 3 ore, echipa de voluntari, a reuşit să adune peste 50 de saci de gunoaie, care au fost ridicaţi de firma de salubrizare a oraşului Deta. "Sunt mândră de aceşti copii care au pus mâna să adune mizeria aruncată de oameni în toată firea. Tinerii au dat o lecţie celor care nu ştiu ce înseamnă curăţenia şi respectul pentru locul în care trăim" ne-a spus Maria Tanko, una dintre profesoarele coordonatoare ale campaniei din Deta. "Cu toate că este doar o picătură de apa într-un ocean, merită să îi lăudăm pe cei care au ieşit la curăţenie. Sperăm ca această acţiune să fie un exemplu şi pentru ceilalţi membrii ai comunităţii pe care îi aşteptăm alături de noi la campaniile viitoare" a continuat Francisc Szabo, lider şi profesor coordonator al tinerilor ecologişti.
Echipa tinerilor voluntari ecologişti
Mariş Oana, Lupu Silvia, Lupu Mirela, Marcu Daiana, Pantea Alexandra, Vişan Minel, Iser Petru, Drăgan Sorina, Fabian Atilla, Vogl Adelina, Nicola Isabela, Drăgan Cristian, Mitan Anda, Raicov Miodrag, Ulmeanu Cosmina, Buzoi Angelica, Indriaș Ştefania, Groza Maria, Mioc Monica și Vlădic Alexandru.
Proiectul „Let’s Do It” a început în 2008, în Estonia, şi a continuat în ţări precum Lituania, Letonia, Portugalia şi Slovenia. În toate aceste ţări, mii de voluntari au adunat într-o singură zi gunoaiele din zonele dintre oraşe. La noi în ţară, în 25 septembrie 2010, peste 150.000 de voluntari din întreaga Românie, au participat la curăţarea mormanelor de gunoaie din arealele naturale ale ţării.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.