”Avem o colaborare bună cu administrația locală și dorim să continuăm tot așa”

E de părere dl. Grasso Giuseppe, director general SC Alu Metall Guss SRL Deta

Sala de consiliu a SC Alu Metall Guss SRL Deta este una inedită, un perete al acesteia este format din ferestre prin care se poate vedea întreaga turnătorie de aluminiu. În această sală a dorit directorul general Grasso Giuseppe să vorbească cu redactorul Monitorului primăriei Deta și cu primarul Petru Roman despre cea mai importantă investiție din orașul nostru din 2010, despre prezentul și viitorul turnătoriei de aluminiu.
D-le director general, de ce Alu Metall Guss în Deta?
Compania pe care o reprezint a dorit să deschidă o capacitate de producție în Banat. S-a ales această zonă deoarece există o tradiție în turnătorie, aș aminti doar de turnătoriile din Reșița ori Lugoj, și sunt oameni bine pregătiți profesional. Am avut și alte propuneri de la diverse administrații locale din România de a investi în localitățile lor. Am optat pentru județul Timiș comunicând intențiile noastre, strategia de dezvoltare la mai multe primării: Lugoj, Jimbolia, Giarmata, Deta. Dintre toate, primăria Deta a fost cea care ne-a asigurat cele mai convenabile condiții pentru a investi. De aceea suntem aici și nu în altă parte.
La cât se ridică investiția și ce capacitate de producție este stabilită?
Per ansamblu, investiția de la Deta depășește 10 milioane de euro. În prezent, noi am bugetat activitatea și deținem utilajele necesare pentru o capacitate de 1500 tone de aluminiu turnat pe an. Aceasta se va face cu 180 de angajați. Vom începe efectiv producția în luna februarie, moment în care vom primi vizita primilor clienți.
Care sunt planurile de viitor ?
Ne-am gândit la extinderea capacităților de producție, blocuri în limbajul branșei. Concret, noi avem acum în procesul tehnologic trei astfel de blocuri care pot produce 1500 de tone piese turnate pe an. Luna viitoare vom primi vizita primilor clienți. Dacă cu această capacitate de producție, produsele noastre vor corespunde calitativ vom avea nevoie de alte capacități. Vom mai construi alte două blocuri astfel că în total vom deține o capacitate de producție de 3500 tone pe an la care vor contribui un număr total de 450 de angajați.
Cum a decurs colaborarea cu administrația locală și cum o vedeți pe viitor?
Să vă spun ceva. Din ziua în care am venit la primărie până s-a construit investiția au trecut șase luni.Timp în care s-au rezolvat tot felul de acte, avize, memorii etc. Cred că am spus totul despre buna colaborare cu primăria Deta. Eu doresc să continuăm tot așa și pe viitor și am convingerea că acest lucru se va întâmpla.

Cine este Alu Metall Guss (AMG)?
AMG a luat ființă în 1903, în localitatea elvețiană Gonteschwil, fiind cea mai veche turnătorie de aluminiu din lume. În prezent, compania produce piese de aluminiu pentru domeniul energetic și a distribuției de energie și piese pentru domeniu medical (tomografe, aparatură cu rezonanță magnetică). După investiția de la Deta, compania intenționează să deschidă o capacitate de producție în China.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.