Colaborare pentru a aduce fonduri europene la spital

O delegaţie a Primăriei Deta, condusă de primarul Petru Roman a participat la începutul acestei luni la o întâlnire cu autorităţile locale din comuna Petrovac, Serbia. Cele două localităti încearcă în această perioadă să acceseze fonduri transfrontaliere pentru a achiziţiona aparatură medicală pentru spitalele din Deta şi Petrovac.

Cu câteva zile înaintea acestei vizite, o importantă delegaţie din Serbia, condusă de un ministru secretar de stat al Guvernului de la Belgrad s-a aflat la Deta pentru a pune bazele realizării acestui important proiect. „Oraşul Deta are deja o experienţă importantă în privinţa proiectelor europene. Aceste finanţări ale Uniunii europene înseamna foarte mult pentru o comunitate locală. Acum a apărut o nouă oportunitate care se numeşte IPA. Aceste fonduri transfrontaliere sunt extrem de importante, căci dincolo de investiţii, bani şi lucrări, aceste proiecte ne oferă şansa de a ne ragăsi, de a reînoda prietenii vechi şi de a reconstrui puntea dintre România şi Serbia, o punte care există de secole. Eu consider că legăturile noastre cu autorităţile din Serbia sunt naturale şi nu fac altceva decât să sudeze mai bine o relaţie excelentă care nu poate fi distrusă de conjuncturi. Acum încercăm împreună să dotăm spitalele din Petrovac şi din Deta la standarde europene. Avem în faţă un proiect extrem de ambiţios, dar mai ales extrem de util pentru locuitorii celor două localităţi, deoarece sănătatea, alături de învăţământ, credinţă şi cultură reprezintă pilonii pe care se clădeşte o comunitate sănătoasă din punct de vedere social. M-aş bucura ca acest proiect să fie doar un început în relaţia dintre Deta şi Petrovac, şi m-aş bucura ca localităţile noastre să se înfrăţească şi să dezvolte relaţii de colaborare în cât mai multe planuri”, a spus primarul Petru Roman la întâlnirea cu autorităţile din Petrovac.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.