Tinerii fotbalişti din Deta au participat la un turneu de nivel naţional

Peste 50 de tineri din colegiul 10, dintre care aproape jumătate din Deta, au participat în perioada 11 - 13 iunie la un turneu de fotbal organizat la Bucureşti şi la un program de familiarizare cu cele mai importante instituţii democratice din România.
Acţiunea organizată de Cabinetul Parlamentar Gheorghe Ciobanu a fost un adevărat succes, iar participanţii s-au declarat încântaţi de iniţiativa deputatului colegiului 10 Deta. La turneul de fotbal, organizat pe un teren sintetic din Complexul Lia Manoliu, au participat mai multe echipe reprezentând colegii din Bucureşti, Brăila, Arad şi Timiş. Echipa Timişului a fost selecţionată în urma unui turneu organizat la nivel local în urmă cu o lună. Turneul local a fost organizat la Ciacova şi s-a finalizat cu stabilirea selecţionatei colegiului 10, formată din tineri fotbalişti de la liceele din Deta, Gătaia, Ciacova şi Peciu Nou. Trei dintre tinerii fotbalişti din aceasta selecţionată, Darius Tatarici, Patrick Marta şi Ovidiu Semeniuc sunt din oraşul nostru.

Selecţionata colegiului 10 a făcut o figură frumoasă la turneul naţional de la Bucureşti, clasându-se pe locul 2 după ce a învins echipa Bucureştiului cu 1 - 0, pe cea Brăilei cu 4 – 2, fiind învinsă doar de echipa Aradului cu 2 - 0. Echipa colegiului 10 a avut de departe cea mai numeroasă şi cea mai frumoasă galerie din turneu. La finalul competiţiei observatorul permanent al turneului, Rica Răducanu, însoţit de invitatul special, Gică Popescu şi de cei 4 deputaţi organizatori, au înmânat medaliile şi diplomele câştigătorilor. În afara competiţiei, deputaţii români au disputat o partidă amicală cu o selecţionată a administraţiei din Azerbaijan, meciul încheindu-se cu victoria parlamentarilor români cu scorul de 4 - 2. Deputatul PDL al colegiului 10, Gheorghe Ciobanu a marcat două goluri şi a fost autorul unei superbe pase de gol. „Eu consider că avem nevoie şi de astfel de momente”, ne-a declarat deputatul colegiului 10, Gheorghe Ciobanu. „Actiunile de acest tip au darul să ne încarce bateriile şi copiii au prilejul să se distreze, să călătorească, dar şi să înveţe câte ceva. România are o problemă la capitolul atragerii tinerilor către terenurile de sport. Eurobarometru „Tineret în acţiune”, publicat recent, arată că doar 13 % dintre tinerii români sunt înscrişi într-un club sportiv, în timp ce în ţările Uniunii Europene acest procent este mult mai ridicat. Eu mă bucur că tinerii din colegiul 10 şi în special cei din Deta sunt dispuşi să participe la astfel de evenimente, iar numărul celor care ar fi dorit să fie astăzi alături de noi, la această acţiune de la Bucureşti este mult mai mare. Voi continua acest efort şi voi sprijini organizarea de astfel de evenimente deoarece tinerii au nevoie de ele”, ne-a mai declarat deputatul Gheorghe Ciobanu. În a doua zi a acţiunii desfăşurate la Bucureşti tinerii din colegiul 10 au vizitat Parlamentul României şi au învăţat cum funcţionează această instituţie de bază pentru orice democraţie. Din programul acţiunii nu au lipsit distracţia şi petrecerile, dar şi un concert al cunoscutului artist Tavi Colen.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.