Sportul un limbaj comun care ne apropie

Proiectul cu acest titlu, finanţat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria - România 2007-2013 şi-a derulat în luna iulie două activităţi în oraşul Deta.
Prima acţiune, desfăşurată în perioada 8-15 iulie, a avut ca temă sportul şi este o replică la ceea ce s-a organizat în luna iunie în localitatea Bordany. Este vorba despre “Tabăra sportivă de la Bordany” cu o durată de 7 zile şi la care au participat 53 de persoane din Deta şi tot atâtea din Bordany, tineri sub 15 ani şi cadre didactice din Deta şi Bordany. În luna iulie a fost rândul oraşului Deta să găzduiască activitatea “Tabăra sportivă de la Deta”. La activitate au participat tinerii care au fost în tabăra de la Bordany, tematica fiind învăţarea împreună a următoarelor sporturi: fotbal, handbal, badminton şi tenis de masă. Pe parcursul celor 7 zile de tabără, peste 100 de participanţi au practicat sporturile amintite, dar au şi socializat, serile fiind un bun prilej de relaxare în cadrul seratelor muzicale organizate. Cunoaşterea reciprocă şi legarea de prietenii au fost două obiective atinse cu acest prilej.

Cea de a doua activitate care s-a derulat la Deta în cadrul proiectului în luna iulie a fost “Crosul oraşului Deta - prima ediţie”. Această activitate şi-a propus transferul unui model de bună practică de la Bordany la Deta. Este vorba de crosul comunităţii Bordany, activitate care se desfăşoară anual cu prilejul Zilelor comunei Bordany. 50 de persoane din Bordany s-au deplasat la Deta pentru a fi factor mobilizator în organizarea “Crosului oraşului Deta - prima ediţie”. Persoanele din Bordany au explicat modul de desfăşurare şi de organizare a Crosului comunei Bordany, iar în ziua de duminică, 31 iulie au participat la cros. Alături de ei s-au aliniat la start tineri şi vârstnici din Deta, iar traseul de 1400 m s-a dovedit prea scurt pentru unii dintre concurenţi. A fost un start reuşit al acestei prime ediţii a Corsului oraşului Deta, iar la anul sperăm că vor participă mult mai mulţi concurenţi.

Pentru cele două administraţii locale a fost un bun prilej de a vedea că viitorul relaţiilor dintre cele două comunităţi este asigurat, iar tinerii de astăzi vor fi cei care vor asigura continuitatea relaţiilor dintre cele două localităţi în viitorul apropiat.(Ioan Iovan - manager proiect)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.