Vizită de lucru la Vrsac

Joi, 21 iulie, a fost organizată o vizită de lucru destinată jurnaliştilor, în oraşele Deta şi Vrsac în cadrul proiectului “Imbunătăţirea cooperării transfrontaliere şi oferta turistică comună a oraşelor Vrsac şi Deta - aplicarea de noi tehnologii de iluminare”.

După Prezentarea proiectului la Primăria din Vrsac au fost vizitate obiectivele cuprinse în proiect, Biserica Ortodoxă Sârbă, Biserica Romano Catolică şi Biserica Ortodoxă Română din Vrsac. Delegaţia a fost invitată apoi la o degustare de vinuri la o cramă din podgoriile Vrsac-ului, după care au fost prezentate obiectivele din Deta cuprinse în proiect, Biserica Ortodoxă Română din Deta, Biserica Romano - Catolică din Deta, Biserica Ortodoxă Română din Opatiţa şi Turnul Pompierilor din Deta. Proiectul lansat în luna martie 2011 este unul dintre cele trei proiecte pe fonduri structurale, pe care Primăria Deta le implementează în parteneriat cu unităţi administrative din Ungaria şi Serbia. Valoarea totală a acestui proiect este de 865.855 de euro, din care 260.000 revin oraşului Deta. Durata proiectului este de 12 luni, iar implementarea se face simultan în Deta şi la Vrsac. “Acest proiect aşează Deta pe hartă turismului.Va mărturisesc, că de anul trecut, de la simpozionul de sărbătorire a 650 de ani de atestare istorică a oraşului Deta, mă urmăresc cuvintele unui bătrân locuitor care a spus că dorinţă lui cea mai mare este ca Deta să se reîntoarcă la gloria anilor '30, când era un oraş cochet, cu fanfară, cor bărbătesc, tipografie, bancă, uzină electrică, fabrică, pompieri, cazinou, cărămidărie, societate de vânători şi club sportiv. Deta avea de toate şi era un punct de reper în regiune. Vreau să atingem din nou acea stare şi chiar să o depăşim. Împreună cu vecinii noştri sârbi şi cu cei maghiari, am depus proiecte, am depăşit graniţele şi am luptat să devenim cu adevărat o euro-regiune. Am schimbat bune practici în administraţie, am învăţat unii de la alţii cum este mai bine să procedăm în anumite situaţii, ne-am sărbătorit împreună tradiţiile şi obiceiurile. Acum a venit momentul să ne primenim imaginea şi să ne prezentăm cu mândrie şi în faţă turiştilor sau oamenilor care trec pragul oraşului nostru”, a spus primarul oraşului Deta, Petru Roman.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.