Zilele oraşului Deta


După un debut ceva mai dificil, din cauza condiţiilor meteo, Zilele Oraşului din acest an s-au bucurat de o participare bună din partea locuitorilor oraşului, şi nu numai, pentru că la manifestările organizate în perioada 29 -31 iulie au participat şi mulţi invitaţi şi spectatori din comunele apropiate de Deta, dar şi din localităţile înfrăţite cu oraşul nostru.

Programul variat, care s-a dovedit a fi pe gustul tuturor, a fost secretul acestui adevărat succes. Tineri sau bătrâni, amatori de folclor sau de muzică modernă, toţi au avut momentul lor în timpul celor trei zile de sărbătoare. Manifestările au debutat vineri 29 iulie cu un concert al orchestrei Pro-Amiciţia, dirijată de profesorul Adrian Scorobete. Din cauza vremii ploioase parada portului popular programată în deschiderea sărbătorii a fost anulată. Spectacolul de folclor a fost deschis de Ansamblul de dansuri populare al Casei de Cultură a Oraşului Deta, iar apoi pe scena din parcul oraşului au urcat Ansamblul de dansuri bulgăreşti „VINCE”(Coroniţa) din Deta, Ansamblul de dansuri sârbeşti „SVETI NIKOLA” din Deta, Ansamblul de dansuri maghiare „BA ZAVIRAG” din Deta şi Ansamblul de dansuri nemţeşti „Cavaleria traditiilor” din comuna Becicherecu Mic, iar la final Ansamblul de dansuri populare al Casei de Cultură a Oraşului Deta a prezentat o serie de dansuri ţigăneşti extrem de gustate de spectatorii care au înfruntat ploaia din prima zi. Seara s-a încheiat cu formaţia şi solistul Lucian Drăgan, care au încălzit atmosfera cu un spectacol de excepţie.

A doua zi a fost deschisă de Ansamblul folcloric „LAZA NANCICI” din Vrsac - Serbia, după care pe scenă a urcat trupa VMC, urmată de cei de la Daggu Project FT KLEO. Cel mai important moment al zilei a fost însă recitalul de zile mari al celor de la Direcţia 5. Tinerii care au gustat din plin concertul celebrei trupe s-au mutat apoi la balul la care a cântat formaţia Pink. Ultima zi a sărbătorii oraşului a fost deschisă de o manifestare sportivă foarte apreciată de tineri. Sub genericul „cros la Deta” peste o sută de locuitori din Deta şi Bordany s-au întrecut pe străzile oraşului. Ansamblul folcloric „BRANKO RADICEVICI” din Ulma - Vrsac a deschis seara de spectacole, iar cei de la Kraft - Cover Project au pregătit momentul cel mai aşteptat, concertul timişorenilor de la Cargo. Muzica rock a fost întrecută doar de superbul foc de artificii din finalul manifestărilor.

Putem spune că Zilele oraşului Deta din acest an au fost o reuşită din punct de vedere organizatoric. Cele trei zile au fost pe placul locuitorilor din Deta şi de aceea Primăria va face eforturi pentru a menţine acest nivel ridicat şi în anii care vin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.