Un an bun pentru echipa de handbal fete

Când s-a construit sala de sport la Deta, câteva fetițe au început un joc cu mingea mică, joc numit handbal. Aceste fetițe au crescut, au ajuns în clasele a7-a, a 8-a, a 9-a și au format o echipă.


După muncă au început să apară și rezultatele. Cum sfârșitul anului se apropie încercăm să facem un bilanț la acest sport pe anul în curs. În anul 2011, echipa de handbal fete de la Gr. Șc. ”Sf. Nicolae” Deta a ocupat locul I la toate turneele organizate în țară și străinătate: la Făget, Peciul Nou, Timișoara, Freidorf, Jamu Mare și din nou Făget.


Fetele au obținut locul I la Turneul Internațional de la Bordany (Ungaria) și locul III la Turneul Internațional de la Ostoicevo Serbia, unde au pierdut un singur meci cu selecționata Serbiei categoria de vârstă până la 16 ani.


În această vară, fetele din echipă (cu ajutorul Proiectelor Europene) au participat la două tabere de pregătire centralizată, fiecare de câte 7 zile: una la Bordany (Ungaria) și cealaltă la Deta. La inițiativa echipei din Deta, în județul Timiș s-a reînființat campionatul județean de handbal feminin senioare, cu șase echipe. După tur tinerele noastre handbaliste se află pe locul doi. În data de 3 decembrie, la Deta s-a organizat Cupa ”Sf. Nicolae”- ediția a VII-a - la handbal feminin, anul acesta turneul având caracter internațional prin participarea echipelor ”Sloga”Ostoicevo Serbia și SZ.K. Bordany Ungaria. Fetele de la Deta, deși junioare și junioare mici, au învins ambele echipe de senioare la scor, clasându-se pe locul I.


Ne bucură faptul că, in urma acestor jocuri, fetele din echipa de la Deta au început să cucerească titluri ca ”cel mai tehnic jucător, cel mai bun portar, golgheter”. Orașul nostru are o tradiție de peste 50 de ani în handbalul feminin, iar după Turneul de la Deta din decembrie 2011, după numărul de spectatori din sală, suntem siguri că fetele au trezit interesul conducerii orașului, al sponsorilor pentru handbalul feminin, ca o alternativă alături de fotbalul din Deta, mai ales că în parcul din oraş se finalizează o bază sportivă modernă pentru handbal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.