Elevii din Deta cer o viață mai curată

Un grup de elevi voluntari ai Grupului Şcolar „Sfântul Nicolae” din Deta au luat parte la „Marşul Broscuţelor“, acţiune care s-a desfăşurat concomitent în aproximativ 600 şcoli din 110 ţări.

Prin acest marș organizat de tinerii din orașul nostru, Deta a fost reprezentată în Campania împotriva schimbărilor climatice din cadrul Programului ENO-Şcoala Ecologică Mondială Virtuală. Elevii atenți cu mediul înconjurător au convins mai mulți locuitori ai orașului Deta să promită că își asumă mici schimbări în viața de zi cu zi, care, în timp, vor contribui la reducerea schimbărilor climatice. Promisiunile făcute de cetățenii din Deta au fost trimise către banca de date a Programului ENO din Finlanda. Tinerii nu s-au lăsat intimidați de pasivitatea unor trecători, au informat toate persoanele întâlnite și au cules promisiuni în fața Primăriei, pe stradă, în fața Tribunalului și la unitatea de pompieri. “Schimbarea climei este o problemă la nivel global şi totuşi fiecare dintre noi are puterea de a face diferenţa. Chiar micile schimbări ale comportamentului nostru zilnic pot preveni emisiile de gaze cu efect de seră fără a afecta calitatea vieţii noastre. Noi putem controla schimbările climatice şi putem promite să devenim cetăţeni responsabili, reducând emisiile de bioxid de carbon prin mici schimbări în comportamentul nostru de zi cu zi” a declarat cu seriozitate unul dintre voluntarii care au hrănit broscuța Frank cu promisiunile locuitorilor din Deta. Marșul broscuțelor, numit astfel în joacă, după broscuța Frank - mascota campaniei, a atras atenția că oricât de complicate și grave ar părea unele probleme, cu multă bunăvoință și un zâmbet pe față, putem contribui la rezolvarea lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.