Noul an scolar a adus la Deta bucuria revederii, dar si nesiguranta deciziilor politice privind invatamantul

Deschiderea anului scolar, oficiata ca in fiecare an in prezenta copiilor, profesorilor si a reprezentantilor autoritatilor publice locale, a fost un bun prilej pentru reintalnirea famiilor si a cadrelor didactice, insa emotia noului inceput a fost umbrita de grijile legate de desfasurarea procesului de educatie. Primarul Petru Roman, prezent la deschidere, a linistit parintii si profesorii, asigurandu-i ca cel putin la nivel local nu vor avea parte de surprize neplacute, ba din contra atat cat sta in puterea si atributiile primariei se vor aloca fonduri pentru asigurarea unor conditii cat mai bune de invatamant.

“Scoala din Deta este sustinuta de primarie, copiii sunt una dintre prioritatile mele si sunt sigur ca veti avea, in continuare, sprijinul Consiliului Local pentru asigurarea unor conditii cat mai bune pentru desfasurarea procesului de invatamant. Raportat la bugetul local existent am facut toate eforturile sa obtin maximul posibil pentru investitia in educatie. Primaria, ca institutie, s-a achitat cu cinste de atributiile care ii revin” a precizat primarul Petru Roman in fata profesorilor si parintilor prezenti la deschiderea noului an.

“Sunt constient ca procesul educational in sine este inca plin de nedreptati, ca profesorii nu sunt platiti suficient, ca manualele sunt grele, ca programa nu este adaptata, insa din pacate, primaria nu poate si nu are voie sa intervina in aceste aspecte, care tin de Ministerul Educatiei si de Inspectoratul Scolar Judetean. Problemele care depind de primarie vor fi mereu rezolvate, si va asigur pe dumneavoastra, parintii, de sprijinul si contributia mea la dezvoltarea educatiei in orasul Deta” a completat primarul Petru Roman in cadrul aceluiasi eveniment de deschidere a noului an scolar.

Schimbări în învățământ
Imediat după instalarea noului inspector șef la învăţământ, în tot județul au început schimbările directorilor de școli. Nici Deta nu a scăpat de acest val de schimbări politice și chiar dacă la liceul din oraș conducerea era asigurată de reprezentante din ambele părți, atât directoarea Maria

Șimon, cât și directoarea adjunctă, Lenuţa Galamboşau fost înlocuite cu Ion Jinaru și Francisc Szabo. Schimbările nu au ocolit nici grădinița unde directoarea Mariana Vertopan a fost înlocuită cu Sorina Stanciu, însă aceasta a demisionat după doar 5 zile de la numire. Niciun alt angajat al grădiniței nu a fost dispus să își asume ocuparea funcției de director așa că, cei care au decis aceste schimbări au fost nevoiți să apeleze din nou la vechea directoare, Mariana Vertopan, cea pe care o schimbaseră chiar dacă avea rezultate excelente și nu i se putea reproșa nimic din activitatea sa la conducerea grădiniței. Primăria Deta nu a fost consultată în legătură cu aceste schimbări. Cu toate acestea primăria va continua să aloce fonduri pentru lucrări de reparaţii și întreținere la școli și la grădinițe chiar dacă răspunderea acestor lucrări revine conducerilor instituțiilor de învățământ, Inspectoratului Școlar și Ministerului Învățământului. Primăria poate să contribuie la cheltuielile legate de reparații și întreținere și va aloca bani pentru ca elevii din Deta să beneficieze de condiții civilizate în școli.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.