Casa de Cultură din Deta promovează folclorul autentic și divertismentul de calitate

La invitaţia conducerii locale si a Societăţii culturale "Mihai Eminescu" din localitatea sârbă Coştei, la sfârșitul lunii septembrie, Casa de Cultură din Deta a devenit partener într-un spectacol folcloric românesc autentic organizat peste graniță. Gazdele sârbe au scos pe tapet tot ce au avut mai bun şi mai frumos în satul lor. Copii de la vârstă preşcolară şi până la adolescenţi, au încântat publicul cu cântece şi dansuri populare autentice, iar taraful format din opt suflători şi doi armonişti au constituit deliciul spectatorilor pe toata durata spectacolului.

Fiind un eveniment realizat în parteneriat, Diana Tătăruşanu, cunoscută în orașul nostru pentru sârguinţa, devotamentul şi dragostea pentru folclorul autentic a sensibilizat publicul din postura de prezentatoare, alături de alți doi colegi sârbi. La fel ca și gazdele, Casa de cultură orăşenească Deta, a scos din "lada cu zestre" cel mai frumos și mai autentic spectacol. Formaţia de dansuri populare româneşti, a prezentat trei suite de dansuri populare autentice din zona de pustă şi de munte a Banatului, coregrafia fiind realizata de Cătălin Voicu dansator profesionist. Prestaţia de excepţie, originalitatea portului popular cât şi a coregrafiei, au scos în evidenţă profesionalismul dansatorilor, care au stârnit admiraţia, respectul și numeroase aplauze. Cum nu doar dansul ci şi cântecul popular este nelipsit din folclorul nostru, Casa de cultură din Deta, a prezentat cântecul popular bănăţean, prin intermediul a doua interprete de muzica populară Otilia Ţârcovnicu şi Ramona Mercescu. Vocile lor minunate şi interpretare fantastică au ținut publicul în picioare minute în șir. Ovidiu Ivancea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.