Ceaunul și grătarul, din această toamnă și la Opatița

La sfârșitul lunii octombrie, concursul „Ceaunul şi grătarul” a ajuns pentru prima dată la Opatiţa, reușind să aducă în fața publicului 11 echipe pline de entuziasm în a-şi demonstra talentul culinar.

Sărbătoarea a avut oaspeţi de seamă precum orchestra Societăţii cultural-artistice „Mihai Eminescu” din Coştei, Serbia, împreună cu solista vocală Otilia Ţârcovnicu, ansamblul de dansuri populare româneşti a Casei de Cultură Deta, Ansamblul „Sveti Nikola” Deta şi Ansamblul „Margareta” Deta. Spectacolul coordonat de director al Casei de cultură, Ovidiu Ivancea, a făcut deliciul concurenţilor, dar mai ales a mulţimii de oameni prezentă în curtea Căminului Cultural din Opatiţa. Datorită diversităţii și complexității preparatelor, partea cea grea a evenimentului i-a revenit juriului format din Mozoş Ionel – inspector SANEPID Deta, Voiculescu Alexandru – consilier local al oraşului Deta și Şamanţu Gerhart – viceprimarul oraşului Deta, însă rezolvarea problemei a venit rapid, cand tuturor echipelor le-a fost înmânată, de către primarul oraşului Deta, Petru Roman, câte o diplomă cu locul 1, alături de o sticlă de vin din struguri proaspeţi şi parfumaţi. Diana Tătăruşanu.
Mulţumim echipelor pentru preparatele delicioase pe care le-au pregătit!

MESERIAŞII, Opatiţa – Gulaş de porc; Clătite ;

VÂNĂTORII DIN COŞTEI – Gulaş de vânat

BUNI LA TOATE, Opatiţa – Gulaş picant

BUCĂTARUL ISCUSIT, Opatiţa – Paprikaş de oaie

VOINŢA, Opatiţa – Papricaş de porc

SENIORII, Deta – Tocăniţă de porc cu mămăligă

GRUPA DE VÂNĂTORI, Opatiţa  - Tocăniţă vânătorească

SENIORII PRICEPUŢI, Deta – Varză dulce cu carne de porc

CEAUNUL FERMECAT, Opatiţa – Ciorbă de berbecuţ; Iahnie de fasole cu ciolan

PESCARII DIN COŞTEI – Ciorbă de peşte

MEHALA – Ciorbă de burtă, Escalop de porc în sos Zingara

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.