Mesajul primarului de Ziua Jandarmeriei Române


Ca reprezentant al administraţiei publice locale, doresc să subliniez importanţa activităţii desfăşurate de reprezentanţii Jandarmeriei pentru siguranţa şi liniştea comunităţii. Jandarmeria a fost şi este un partener constant al administraţiei, în slujba cetăţeanului, din perspectiva preocupării constante pentru respectarea legalităţii.
Apreciind eforturile permanente pe care aceasta instituţie le depune pentru o continuă cooperare şi eficientizare a activităţii, doresc să exprim întregul sprijin al Instituţiei pe care o reprezint faţă de demersurile şi iniţiativele structurilor Jandarmeriei,  acțiuni care asigură cetățenilor siguranţa zilei de mâine. Cu convingerea că Jandarmeria va evolua întotdeauna pe aceleaşi coordonate, ale dăruirii profesionale şi seriozităţii, doresc sa vă bucuraţi din plin de recunoştinţa celor din jur şi de satisfacţiile pe care aceasta nobilă activitate vi le oferă.

                                                            Cu stima şi consideraţie, 
                                                         Primar, 
                                                       ROMAN PETRU


Ziua de 3 aprilie 1850 reprezintă un moment de răscruce în istoria militară modernă a României.  La acea dată, prin semnarea Ofisului domnesc care promulga Anaforaua Divanului obştesc al Moldovei, domnitorul Grigore Alexandru Ghica a reaşezat pe baze noi Corpul Slujitoresc dislocat la Iaşi, orientând instituţia nou-înfiinţată, respectiv Corpul Jandarmilor, către asigurarea libertăţilor cetăţeneşti şi a ordinii de drept în stat. Izvorâtă din vâltoarea spiritului european al vremii, reforma Jandarmeriei era doar un pas dintr-un context mai amplu al modificărilor legislative care au precedat Unirea Principatelor Române, la 1859, şi obţinerea independenţei de stat,  la 1877. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.