Spune nu delicvenței juvenile


În ultima perioadă de timp, în ciuda activităţilor şi eforturilor desfăşurate de cadrele Poliţiei oraşului Deta, delincvenţa juvenilă are un trend ascendent la care contribuie şi conduita unora dintre părinţi. Lipsa de supraveghere şi îndrumare a copiilor în cadrul familiei, absenţa ataşamentului, alături de slaba colaborare între familie și şcoală determină implicarea tot mai mare a tinerilor în săvârşirea de infracţiuni. În Deta au fost deja înregistrate fapte infracţionale cu un caracter de pericol social ridicat înfăptuite de minori, astfel că Poliția orașului Deta recomandă o colaborare mai strânsă între părinţi și cadrele didactice cu scopul de a preveni infracţiunile săvârşite de tineri, dar şi a reducerii riscului de victimizare a acestora. Șeful Poliției orașului Deta, comisar șef poliție, Glăvan Cornel.

Sfaturi practice pentru tineri
Chiar dacă nu aţi împlinit încă vârsta de 18 ani trebuie să aveţi în vedere faptul că:
- minorii care au împlinit vârsta de 14 ani răspund penal; aceştia pot fi sancţionaţi chiar şi cu închisoarea;
- comiterea de infracțiuni reprezintă o sursă sigură de probleme, care vă vor afecta într-un mod negativ şi distructiv viaţa;
- toate planurile şi visele tale de viitor se pot nărui într-o secundă dacă urmezi calea delincvenţei juvenile

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.