Festivalul „Lada cu zestre”

Casa de cultură orăşenească Deta, s-a prezentat, la Jebel, la faza zonală a Festivalului „Lada cu zestre” cu Formaţia de dansuri populare româneşti şi Formaţia de dansuri populare sârbeşti, și a obţinut calificarea pentru faza judeţeană, care va avea loc în data de 9 iunie, în Timişoara.

Originalitatea costumelor populare, coregrafie de excepţie, autenticitate şi profesionalism, astfel poate fi descrisă prestaţia Formaţiei de dansuri populare româneşti, a Casei de cultură din Deta, în cadrul Festivalului-concurs, "Lada cu zestre". Dansul popular din zona de pustă a Banatului, s-a făcut remarcat în rândul publicului, confirmând încă o dată valoarea formaţiei de dansuri din oraşul nostru. Priceperea dansatorilor s-a ridicat la nivelul coregrafiei realizate de Cătălin Voicu, momentul artistic reuşind să atragă îndelungi aplauze şi aprecieri din partea spectatorilor cât şi a juriului. Formaţia de dansuri populare sârbeşti a participat pentru a doua oară la acest festival și a prezentat o suită de dansuri populare sârbeşti tradiţionale, coregrafia şi costumele stârnind interesul major al juriului.

Doresc să mulţumesc membrilor formaţiei pentru activitatea pe care o desfăşoară, pentru faptul că oriunde se află reprezintă cu succes şi mândrie oraşul Deta. Ovidiu Ivancea.

Festivalul – concurs folcloric “Lada cu zestre”, este o manifestare cultural – artistică de mare amploare organizată de către Consiliul Judeţean Timiş prin Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş. Acesta a constituit un bun prilej de revitalizare a formaţiilor folclorice, a creatorilor, a artei culinare tradiţionale, de înfiinţare a unor formaţii noi precum şi de valorificare şi conservare a creaţiei populare autentice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.