ANSAMBLUL SÂRBESC SVETI NIKOLA, ÎN CANTONAMENT LA DUNĂRE

După ce în luna iunie grupa mică a ansamblului sârbesc Sveti Nikola din Deta a deschis tabăra de obiceiuri, tradiţii şi folclor de la Baziaş, organizată de Uniunea Sârbilor din România, a urmat rândul grupei mari să viziteze localitatea Baziaş şi clisura Dunării, cazarea fiind asigurată la sediul Uniunii Sârbilor din Baziaş „Sfântul Sava”.


Timp de o săptămână, 15 membrii ai ansamblului au repetat coregrafiile şi noii paşi în regim de cantonament, pregătindu-se astfel pentru raspunde tuturor invitațiilor de a participa la spectacole, invitații care s-au dovedit a fi extrem de numeroase în această toamnă. În plus, dansatorii au făcut cunoştinţă cu noi tradiţii şi obiceiuri legate de folclorul sârbesc prin vizionarea de reportaje, filmuleţe, precum şi spectacole, de la care au învăţat prezenţa scenică și regulile unui spectacol cultural.


Cantonamentul tinerilor artiști din Deta a fost înfrumuseţat de jocurile pe echipe, de drumeţiile parcurse, de plimbările pe lângă malul Dunării, dar şi de prieteniile pe care le-au legat cu membrii ansamblului „Stenca” din localitatea Liubcova, colegii lor de sejur. Astfel de activități care îmbină cantonamentul cu jocul, îi încurajează pe tineri să meargă mai departe pe drumul lor dedicat folclorului și îi ajută să se apropie de profesionalism. Timpul petrecut împreună contribuie la omogenizarea ansamblului şi a grupului în general, tinerii ajungând să se cunoască și să muncească mai bine. Diana Tătăruşanu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.