CEAUNUL ŞI GRATARUL DE LA DETA, AJUNS LA CEA DE-A OPTA EDIȚIE


Sfârșitul lunii septembrie a adus gurmanzilor din Deta și din împrejurimi, cea de-a opta ediţie a Festivalului de gătit CEAUNUL şi GRĂTARUL, organizat în grădina de vară a Restaurantului „Parc”. Evenimentul s-a bucurat de o largă participare, 21 echipe de gătit din România şi Serbia dovedindu-și abilitățile prin realizarea unui regal culinar, cu mâncăruri delicioase împărțite pe categorii precum gulaş, fasole, vânat, tocăniţă, specialităţi varză, grătar şi ciorbe de peşte.


Și pentru ca evenimentul să capete un şi mai mare spirit de sărbătoare, Formaţia de muzică populară a Casei de Cultură Orăşenească Deta, interpretul de muzică populară Marius Preda, Ansamblul de dansuri maghiare „Margaretta” Deta şi Ansamblul de dansuri sârbeşti „Sveti Nikola” Deta  au întreţinut atmosfera atât pentru concurenţi dar şi pentru mulţimea de pofticioși prezenți în grădina de vară a Restaurantului „Parc” Deta.



Partea cea grea însă i-a revenit juriului, atunci când a fost pus în situația de a hotărî căștigătorii competiției culinare. Juriul format din doamna Tőrtei Erzsebet, reprezentanta comunei Coka (Serbia) şi domnii Tapalagă Vasa, reprezentantul comunei Plandiste (Serbia), Şămanţu Gerhart, viceprimarul oraşului Deta, Mozoş Ionel, inspector SANEPID Deta și Voiculescu Alexandru, consilier local, a fost pus în dificultate de diversitatea și complexitatea preparatelor, dar în cele din urmă situația a fost rezolvată mai mult decît favorabil pentru toată lumea. Eforturile echipelor de bucătari și mâncărurile deosebite pregătite la Deta au fost prețuite în egală măsură, astfel că tuturor echipelor le-a fost înmânat de către primarul oraşului Deta, Petru Roman câte o diplomă cu locul I şi un trofeu pe care bucătarii să îl păstreze ca amintire. A.L.




Echipele participante

Din Serbia: Championi Bariţe, Margita 5, Glogoni, Black eagls 1 Iermenovci, Black eagls 2 Iermenovci, Grebenac, Jazovo –Coka, Coka.

Din România: Vali&Zoran Moraviţa, Prietenii Deta, Echipa XX Deta, Master chef Deta, Vânătorii Opatiţa, Roxacol Deta, Mehala Deta, Seniorii Deta, Bucătarul generos Deta, Seniorii pricepuţi Deta, Margarete Deta, Sârbenda Band Deta, Barbeque for you Deta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.