Cum a sărbătorit orașul Deta Ziua Națională a României


Vineri, 29 noiembrie, începând cu orele 12.00, Liceul Teoretic „Sfântul Nicolae” din Deta a organizat un program artistic în fața Muzeului Oraşului Deta. Acțiunea pregătită cu mare drag de tinerii entuziaști a cuprins o prezentare inedită a semnificaţiei zilei de 1 Decembrie, cântece patriotice interpretate de către corul şcolii, solişti şi un grup vocal, alături de dansuri populare bulgăreşti și un spectacol oferit de formaţiile de dansuri populare româneşti si sârbeşti ale Casei de cultură orăşeneşti Deta.


Duminică, 1 decembrie, la iniţiativa conducerii Primăriei oraşului Deta, a Consiliului Local şi a Casei de cultură orăşeneşti Deta, începând cu orele 12.00, la Monumentul eroilor, a avut loc aniversarea efectivă a Zilei Naţionale a României. Cuvântul de deschidere al evenimentului a fost rostit de de către primarul oraşului, domnul Petru Roman, iar Tedeumul şi slujba de pomenire, a fost oficiată, la fel ca și în anii trecuți de către părintele paroh, Ciprian Blagoe. Evocarea momentului istoric a fost realizată de domnişoara Diana Tătăruşanu.


În cinstea eroilor care au luptat ca noi să avem astăzi un stat național, au fost depuse coroane de flori de către: Primăria oraşului, Asociaţia veteranilor de război, Biserica Ortodoxă Română, Poliţia oraşului, Poliţia de frontieră, Unitatea de jandarmi, Unitatea de pompieri militari, Firma de pază şi protecţie Trans Guard, Liceul Tehnologic „Sfântul Nicolae”, Spitalul orăşenesc Deta,  Grădiniţa Grupa Mare PP „Prevent” din cadrul Grădiniţei, Partidul Democrat Liberal, Partidul Social Democrat, Partidul National Liberal, UDMR, UBB, Uniunea Sârbilor, Asociaţia Seniorilor, Partidul Conservator, UNPR și Forumul German. Ovidiu Ivancea, Directorul Casei de Cultură Deta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.