Colaborare cu Serbia

Echipa de fotbal Old Boys condusa de consilierul local Doru Mihai Bendaru a contribuit la păstrarea relațiilor excelente cu vecinii de peste graniță


În 17 februarie, localitatea Plandiște din Serbia  a găzduit un turneu de fotbal în sală, eveniment la care a fost invitată și o echipă din orașul nostru. Gestul vecinilor sârbi a venit ca răspuns după participarea lor la o acțiune similară, anul trecut, în Opatița. Competiția sportivă, organizată chiar de Ziua Republicii Serbia a reprezentat o bună ocazie de întărire a legăturilor existente între cele două comunități, sârbă și română, legături începute cu mai mult timp în urmă, pe parcursul implementării unui proiect în cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia. Anual au loc cel puțin două activități de fiecare parte, la care participă invitați din localitatea parteneră, iar relațiile de prietenie și de respect continuă între cele două comunități, chiar dacă unele lucruri s-au schimbat de la momentul terminării proiectului. Ioan Iovan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.