Orologiu din turnul Bisericii Catolice, readus la viață

După mai multe decenii de tăcere, în ziua de 7 aprilie 2014, ora 15,30 orologiul din turnul Bisericii Catolice şi-a recăpătat glasul şi a anunţat prima dată după mulţi ani, ora exactă pentru toţi locuitorii din Deta.

Bucuria mea personală a fost înmulţită în aceste zile de bucuriile oamenilor cu care m-am întîlnit şi care consideră că este un lucru extraordinar faptul că din nou avem un ceas care funcţionează şi care ne anunţă din cincisprezece în cincisprezece minute, că timpul trece, şi fiecare om trebuie să se folosească de „timpul acordat numai lui”, aşa cum vrea bunul Dumnezeu de la fiecare.

Trebuie să recunoaştem că Biserica Romano-Catolică nu ar fi fost în stare să facă acest efort financiar din fonduri proprii. Costul acestui ceas se ridică la 17.500 lei, la care se adaugă recondiţionarea cadranelor şi montarea ghimpiilor împotriva porumbeilor în valoare de 9.431 lei. În total 26.931 lei. Din resurse proprii am reușit să plătim 1.931 lei, restul de 25.000 lei fiind acordat de Consiliul Oraşului Deta. Deci, recunoaştere şi mulţumire trebuie să aducem primarului Petru Roman pentru iniţiativa acestui proiect, și consilierilor locali pentru că au fost de acord cu proiectul, iar prin votul lor au contribuit la realizarea acestuia şi în final la progresul oraşului. Căci, considerăm noi, că acest ajutor a fost dat întregului oraş, toţi locuitorilor din acest oraş, indiferent de religie sau etnie. Mai mult îi încîntă şi pe cei care ne vizitează an de an, şi ducânduse înapoi în ţara lor, sunt cu gînduri bune şi frumoase despre acest oraş, care este locuit de oameni gospodari. Pr. Lokodi Attila, paroh.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.