Delegație din Deta în Polonia


La sfârșitul lunii mai, Primăria orașului Deta, alături de ADI Timiș Torontal, a răspuns invitației adresate de Școala Gimnazială nr. 2 din Pawlowice, Polonia, trimițând o delegație română la evenimentul The Second International Sports Competition for the Municipal Council of Pawlowice Chairman's Cup. Un grup de 14 elevi cu rezultate foarte bune la învățătură au fost recompensați de Primăria orașului Deta prin selectarea lor în vederea participării la activitățile din Polonia. Grupul de elevi a fost însoțit de două cadre didactice și de doi reprezentanți ai ADI Timiș Torontal, cu scopul de a dezvolta relațiile începute în urmă cu un an de zile cu orașul Pawlowice. Ioan Iovan.  


"Au fost momente frumoase, greu de uitat. Copiii au fost foarte prietenoși, ne-au tratat ca și cum ne cunoșteau de o viață. Ei știu să se bucure de fiecare lucru de care beneficiază, motiv pentru care au grijă de tot ce îi înconjoară. Mă refer în special la școală, un loc în care și ei și noi ne petrecem cea mai importantă parte din viață. La ei, școala era atât de îngrijită, încât copiii puteau să stea pe jos în pauze, să citească, să asculte muzică sau să se joace. În schimb, în timpul orelor de curs, școala parcă era goală deoarece toți copiii erau la clase. Am rămas plăcut impresionat și de profesorii lor, care erau relaxați și bucuroși la fiecare oră predată." (Rapciuc Lorin, cls. a VIII-B)

"Eu am fost impresionat de vizita la Dream Park, unde am avut ocazia să vedem un acvariu 3D și un film 7D. Au fost niște momente unice: o casă înclinată în interiorul cărora lucrurile erau de asemenea înclinate și era foarte greu să-ți păstrezi echilibrul. La Dream Park am văzut și replici ale unor monumente din toată lumea: Marele Zid Chinezesc, Big Ben, Turnul Eiffel și Turnul din Pisa. (Roman Răzvan, cls. a VII-A)








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.