SCHIMB TRILATERAL DE TINERI

Asociația TEAM 4LIFE, în parteneriat cu Asociacion Sociocultural Grupo Scout ”ERYTEEIA” din Spania și the Culture and Recreation Association din Ungaria, a derulat, în perioada 10 – 20 iulie 2014, proiectul OUTDOOR LIVING.

Proiectul a fost un schimb trilateral de tineri, cu vârste cuprinse între 15 - 26 ani, care a avut ca scop încurajarea tinerilor să petreacă cât mai mult timp liber în natură. Obiectivele urmărite au fost: reducerea timpului de utilizare a internetului și a tehnologiei informatice, dezvoltarea personală a tinerilor, alături de încurajarea înțelegerii reciproce și a dialogului intercultural dintre tineri. Activitățile proiectului au fost desfășurate în România, la Sasca Română, dar și la Deta, Oravița și Timișoara.

În timpul celor 10 zile , tinerii participanți au experimentat care sunt beneficiile unui stil de viață sănătos și dinamic, au renunțat la utilizarea excesivă a telefoanelor, computerului și au experimentat diferite jocuri, precum Rațele și vânătorii, Castel, Garrapata sau Várméta. Participanții au luat parte de asemenea la foarte multe activități sportive și în aer liber, cum ar fi: rafting pe râul Nera, tiroliană, rapel, tir cu arcul, vânătoare de comori, jocuri de cooperare și de construire a echipei. Serile interculturale organizate au fost un bun moment în care tinerii au învățat unii despre cultura altor tări și au experimentat în mod direct diversitatea culturală. Metodele folosite au fost cele specifice educației non formale prin care s-a creat un cadru de învățare relaxant, sigur, prietenos și destins-amuzant prin care barierele de comunicare au fost înlăturate în totalitate. Proiectul Outdoor living a fost finanțat de Comisia Europeană prin Programul Tineret în acțiune. Edina Tanko - coordonator proiect

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.