Bursa Locurilor de Muncă la Deta

Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Timiş, în calitate de partener în cadrul proiectului POSDRU/111/4.1/S/91816 „Cercetarea şi prognozarea pieţei muncii din vestul României. Evidenţierea şomajului neînregistrat din judeţul Arad” a organizat în perioada 13-16 octombrie Bursa Locurilor de Muncă din Deta.

Pe lângă oferta de muncă, evenimentul a vizat identificarea problemelor reale ale persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. O echipă de specialiști, instruiți de compania austriacă Analytika International a stat de vorbă cu persoanele fără venituri, aflate în căutarea unui loc de muncă și care nu sunt în evidența agențiilor de ocupare (șomaj), iar în urma discuțiilor au fost notate pentru a fi transmise mai departe, experiența profesională a locuitorilor din Deta, problemele pe care le întâmpină în găsirea unui loc de muncă și motivele pentru care nu se pot angaja.

La finalul campaniei de colectare de date și din alte orașe implicate în proiect, și în urma analizei tuturor informațiilor transmise, partenerii din cadrul proiectului vor propune agențiilor de ocupare schimbări în modul de lucru, schimbări ce au ca scop îmbunătățirea serviciilor sociale furnizate și a relației acestora cu persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.Identificându-se oferta și nevoia de calificare/recalificare a persoanelor aflate în căutarea unei slujbe și ținând cont și de cererea de forță de muncă din teritoriu, se va putea întocmi o radiografie reală a pieței muncii, un instrument util pentru atragerea de noi angajatori interesați să investească în orașele din județul Timiș.

2 comentarii:

  1. Aşteptăm numărul din noiembrie al publicaţiei...

    RăspundețiȘtergere
  2. Monitorul Primăriei Deta9 decembrie 2014 la 14:07

    Sosește chiar acum :), în jumătate de oră este sus pe blog

    RăspundețiȘtergere

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.