MĂSURI DE PREVENIRE A INCENDIILOR SPECIFICE SEZONULUI RECE


La sfârșitul lunii ianuarie, în localitatea Opatiţa, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “BANAT” al Judeţului Timiş, împreună cu membrii Staţiei de Pompieri a oraşului Deta si membrii SVSU DETA, a derulat o acţiune de informare a populaţiei privind pericolul exploatării necorespunzătoare a sobelor cu combustibil solid, lemne, cărbuni, rumeguş precum şi a utilizării buteliilor de aragaz.


Statistica incendiilor arată că, anual, în medie, 14% din incendiile care se produc în România la gospodării cetăţeneşti au loc ca urmare a coşurilor de fum defecte sau necurăţate, respectiv 6% ca urmare a mijloacelor de încălzire defecte, improvizate sau nesupravegheate. Din păcate, majoritatea acestor incendii se soldează adesea cu tragedii, astfel că se impun cât mai multe activități de informare și conștientizare a populației” a precizat unul dintre reprezentanții autorităților prezente la acțiune. Insp. P.C. VLAD GHEORGHE.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.