Diversitate culturală în oraşul Deta,

,,FESTIVALUL ETNIILOR” - ediţia a II-a 2016

Cea de-a doua ediție a Festivalului etniilor, desfășurată în 29 mai, a celebrat diversitatea culturală, oferind etniilor reprezentative din zona Deta ocazia de a-şi prezenta tradiţiile, obiceiurile şi meşteşugurile în cadrul unui concurs structurat pe trei secţiuni: dansuri populare tradiţionale, apoi poezii, mici scenete, povestioare în grai bănăţean sau în limba minorităţilor și nu în ultimul rând expoziţia de artă populară tradiţională. Festivalul prezentat de domnișoara Diana Tătăruşan a făcut parte din calendarul de acțiuni al Grădiniţei cu program prelungit Deta, responsabile fiind doamnele educatoare Mariana Vertopan şi Larisa-Pamela Semelbauer. Festivalul a fost susținut financiar de către Primăria și Consiliul Local Deta și cofinanțat de către Consiliul Județean Timiș. Scopul proiectului a fost de a încuraja atât copiii cât şi adulţii fiecărei minorităţi din zona Deta, să identifice punctele comune dar aspectele specifice care definesc moştenirea spirituală a comunităţii din zona Deta. Centrul Cultural al oraşului Deta a vibrat pe ritm de muzică populară românească, sârbească, maghiară, bulgărească sau germană, iar ansamblurile de dans şi muzică ale minorităţilor au delectat deopotrivă juriul şi publicul. (Educatoare - Prof. Mariana Vertopan și Prof. Larisa-Pamela Semelbauer)


Juriul a fost format din următoarele cadre didactice:
  • preşedinte - prof. Letiţia Morariu, director al Liceului tehnologic ,,Sf. Nicolae” Deta;
  • membri : - prof. Bradea Alina, director al Grădiniţei cu program prelungit Deta;
- Tanko Maria, profesor la Liceul tehnologic ,,Sf. Nicolae” Deta.


La finalul evenimentului, doamnele educatoare au felicitat participanţii şi le-au oferit premii, medalii şi diplome următorilor participanţi:

Secţiunea I:
Categoria 3-10 ani
Premiul I – Şcoala cu cls. I-VIII ,,Anghel Saligny” Banloc;
Premiul II – Ansamblul ,,Sveti Nikola”(gr. mică) Deta;
Premiul III – Ansamblul ,,Mini-Edelweiss” din Deta.

Categoria 10-18 ani
Premiul I – Ansamblul ,,Margaretta” din Deta;
Premiul II – Ansamblul ,,Sveti Nikola”(gr. mijlocie) din Deta;
Premiul III – Ansamblul Centrului de cultură al oraşului Deta (gr. Tineret).

Secţiunea II:
Premiul I – Şcoala cu cls. I-VIII Denta;
Premiul II – Ardelean Elena şi Morocilă Daniela - Soca
Premiul III – Grădiniţa PP Deta – grupa mare.

Secţiunea III:
Premiul I – Grădiniţa PP Deta;
Premiul II – Ansamblul ,,Sveti Nikola” din Deta;
Premiul III – Ansamblul ,,Edelweiss” din Deta.

Premiul special al juriului a revenit Grădiniţei PP Deta – grupa mică ,,A”, iar Marele premiu a ajuns la Ansamblul ,,Sveti Nikola” (gr. mare) din Deta după o prestaţie demnă pentru acest premiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.