Ruga Bănățeană de la Denta

La invitatia autoritatilor si a reprezentantilor comunitatii din Denta, cu ocazia sarbatoririi Adormirii Maicii Domnului si a hramului Bisericii Ortodoxe Romane din localitate, Centrul Cultural al orasului Deta a participat la Ruga Banateana de la Denta cu trei Ansambluri de dansuri populare, doua romanesti si unul maghiar.


Prima evolutie pe scena Rugii a fost cea a Formatiei de dansuri populare din Denta, cu un dans de fete, a carui coregrafie si suport muzical au fost realizate de catre instructorul coregraf Voicu Catalin. Ansamblul de dansuri populare maghiare din cadrul Centrului Cultural Deta a preluat ștafeta cu o suita de dansuri populare, coregrafia fiind realizata de catre Clara Stanciu. Ansamblul de dansuri populare romanesti compus din membrii ai Asociatiei seniorilor al orasului Deta nu s-a lasat mai prejos si a prezentat o suita de dansuri populare din campia banatica cu o coregrafie de Marta Nicolae. Ansamblu este nou infiintat, cel mai in varsta membru avand optzeci de ani, fapt care a trezit interesul și aprecierea tuturor celor prezenți. O apariție spectaculoasă a fost cea a Ansamblului de dansuri populare romanesti –seniori, care a adus in atentia amatorilor de folclor autentic, doua suite de dansuri populare din zona de pusta si de munte a Banatului. La fel ca si in celalalte cazuri, coregrafia realizata de Catalin Voicu, frumusetea portului popular si prestatia de calitate au incantat participantii la eveniment si au confirmat inca o data standardul inalt impus de Centrul Cultural din Deta. (Ovidiu Ivancea – director Centrul Cultural al orasului Deta)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.