Spectacol cu nai, pian și instrumente tradițional românești


De ziua Sfântului Nicolae, iubitorii de muzică din Deta au avut ocazia să îl asculte pe renumitul naist Nicolae Voiculeț, într-un spectacol deosebit, dedicat începutului sărbătorilor de iarnă din anul 2016. Cunoscut fiind ca un mare patriot, Nicolae Voiculeț si-a făcut apariția pe scena Centrului Cultural din Deta cu drapelul tricolor, dupa care a intonat Imnul Național al României cu magicul său instrument, naiul, având alături un toboșar din garda națională. Repertoriul atent selectat cu arii din compoziții celebre și faptul că a fost acompaniat de un apreciat pianist au trezit în cei prezenți sentimente unice, interpretarea sa inegalabilă fiind răsplătită cu aplauze și aprecieri atât din partea publicului cât și a organizatorilor. Pentru spectacolul de anvergură de la Deta, Voiculeț a adus pe scenaă Taraful Ceatara din Carei, compus din trei instrumente tradiționale: vioara, gorduna și braciul, sub conducerea lui Pasca Adrian. Împreună cu aceștia, Nicolae Voiculeț a prezentat prelucrări din folclorul bănățean dar și melodii din zona folclorică Codru. Ținând cont de tradițiile lunii decembrie, artistul a făcut să răsune sala pe acordurile mai multor colinde interpretate din suflet.

Spectacolul de la Deta a coincis cu ziua de naștere a lui Nicolae Voiculeț, astfel că organizatorii au pregatit un tort aniversar și un moment festiv pentru marele artist aflat pe scena Centrului Cultural din Deta. (Ovidiu Ivancea, directorul Centrului Cultural Deta)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.