Cu dans și cântec pe la Rugi




Înălțarea Domnului sau Ispasul, sărbătoare importantă pentru cei care respectă tradiția, a venit cu mai multe invitații pentru Centrul Cultural al orașului Deta de a participa în diferite localități, la evenimente care serbează Hramul Bisericii și marchează Ruga tradițională.


Centrul Cultural Deta a răspuns invitației autorităților locale din comuna Coștei din Serbia și invitației lansate de primarul localității Banloc. În Serbia, pe scena Casei Naționale Mihai Eminescu din Coștei, Ansamblul de dansuri populare românești seniori alături de o parte a Orchestrei de muzică populară a Centrului Cultural Deta a prezentat un program artistic care a cuprins suite de orchestră, solist instrumentist, interpret vocal precum și mai multe suite de dansuri populare. Ansamblul de dansuri populare românești, a prezentat suite de dansuri din pusta Banatului, din Valea Bosneagului, hora de fete, precum și din zona Banatului montan, coregrafia fiind realizată de către Voicu Cătălin. Frumusețea portului popular, coregrafia deosebită și evoluția scenică impecabilă au încântat publicul prezent care a răsplătit dansatorii cu minute de aplauze. Orchestra a venit în fața publicului cu interpreta de muzică populară, profesor Andra Roxana Costea și Deian Giurgev, un tânăr la început de drum care a interpretat la armonica sârbească câteva melodii din folclorul bănățean autentic. La Banloc, în deschiderea celei de-a doua zile a Rugii tradiționale bănățene, Centrul Cultural al al orașului Deta s-a prezentat cu Ansamblul de dansuri populare românești, seniori și tineret. Ansamblul de dansuri seniori s-a remarcat cu suitele de dansuri populare românești din zona de câmpie a Banatului, iar Ansamblul compus din tineret a impresionat cu dansul mândru legănat specific pustei. Mulțumesc pentru implicare, devotament tuturor celor care activează în aceste ansambluri, de fiecare dată reușiți să reprezentați într-un mod extraordinar orașul nostru, indiferent de scena pe care evoluați. (Ovidiu Ivancea, director al Centrului Cultural Deta)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.