CEAUNUL ȘI GRĂTARUL, OPATIȚA 2017



An de an, Festival gastronomic internațional de la Opatița este așteptat cu interes de către public, amploarea sa fiind confirmată de numărul tot mai mare al echipelor participante. Ediția din acest an s-a desfăsurat pe data de 15 octombrie, pe platoul Casei Naționale din Opatița și a reunit la start douăzeci de echipe, din localitate, din orașul Deta și din Serbia. Spre deliciul gurmanzilor, bucătarii amatori s-au întrecut în prepararea gulașului cu cartofi și varză, a papricașului, a tocănițelor de diferite feluri, a sarmalelor, a sosului vânătoresc, a ciorbei de pește și a burtei de vită cu fasole verde. Mirosul îmbietor al ceaunelor încinse a adunat mulți locuitori ai satului Opatița dornici să guște din bucatele preparate. Juriul a avut cea mai grea misiune, aceea de a departaja între felurile de mâncare, însă datorită faptului că au avut în fată doar preparate excepționale, s-a ajuns la concluzia că se va acorda locul întâi fiecărei echipe participante. Petru Roman, primarul orașului și inițiator al festivalului, a înmânat câte o cupă și o diplomă fiecărei echipe de bucătari și i-a felicitat pentru prestația deosebită. Pe tot parcursul zilei, atât bucătarii cât și publicul s-au delectat cu spectacolul oferit de Centrul Cultural al orașului Deta, spectacol în care au evoluat Ansamblurile de dansuri populare românești și sârbești care au prezentat suite de dansuri populare din zona Banatului. Buna dispoziție a fost întreținută de Orchestra de muzică populară a Centrului Cultural Deta, avându-i ca interpreți vocali pe Marius Preda, Raul Constantinescu și Aura de la Timișoara. (Ovidiu Ivancea, directorul Centrului Cultural Deta)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.