An
de an, Festival gastronomic internațional de la Opatița este
așteptat cu interes de către public, amploarea sa fiind confirmată
de numărul tot mai mare al echipelor participante. Ediția din acest
an s-a desfăsurat pe data de 15 octombrie, pe platoul Casei
Naționale din Opatița și a reunit la start douăzeci de echipe,
din localitate, din orașul Deta și din Serbia. Spre deliciul
gurmanzilor, bucătarii amatori s-au întrecut în prepararea
gulașului cu cartofi și varză, a papricașului, a tocănițelor de
diferite feluri, a sarmalelor, a sosului vânătoresc, a ciorbei de
pește și a burtei de vită cu fasole verde. Mirosul îmbietor al
ceaunelor încinse a adunat mulți locuitori ai satului Opatița
dornici să guște din bucatele preparate. Juriul a avut cea mai grea
misiune, aceea de a departaja între felurile de mâncare, însă
datorită faptului că au avut în fată doar preparate excepționale,
s-a ajuns la concluzia că se va acorda locul întâi fiecărei
echipe participante. Petru Roman, primarul orașului și inițiator
al festivalului, a înmânat câte o cupă și o diplomă fiecărei
echipe de bucătari și i-a felicitat pentru prestația deosebită.
Pe tot parcursul zilei, atât bucătarii cât și publicul s-au
delectat cu spectacolul oferit de Centrul Cultural al orașului Deta,
spectacol în care au evoluat Ansamblurile de dansuri populare
românești și sârbești care au prezentat suite de dansuri
populare din zona Banatului. Buna dispoziție a fost întreținută
de Orchestra de muzică populară a Centrului Cultural Deta, avându-i
ca interpreți vocali pe Marius Preda, Raul Constantinescu și Aura
de la Timișoara. (Ovidiu
Ivancea, directorul Centrului Cultural Deta)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.