Eroii români căzuti în lupte, comemorați pe 9 mai la Deta


Primăria și Consiliul Local Deta în colaborare cu Centrul Cultural al orașului Deta au organizat în data de 9 mail,  comemorarea eroilor căzuți în lupte pentru apărarea patriei. Evenimentul a avut loc la Monumentul Eroilor din fața Muzeului orașului Deta. Ziua de 9 Mai are pentru poporul român o triplă semnificație. Pe lângă Ziua Independenței proclamată în 1877, românii sărbătoresc deopotrivă victoria Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al doilea război mondial și Ziua Europei.
 
Adina Mateescu, viceprimarul orașului Deta, a deschis evenimentul, iar  Tedeumul și slujba de pomenire a celor care și-au dat viața pentru apărarea gliei strămoșești au fost oficiate de către protopopul Ioan Prisacean și preotul paroh Ciprian Blagoe. Evocarea istorică a fost realizată de Diana Tătărusanu. Corul Mixt al Centrului Cultural al orașului Deta a interpretat Imnul Național al României și Imnul Eroilor sub bagheta profesorului Dan Oroșan. Au fost depuse coroane de către principalele instituții, partide politice și asociații: Primăria Deta, Veteranii de război, Poliția orașului Deta, Poliția de frontieră Deta, Unitatea de pompieri militari Deta, Spitalul orășenesc Deta, Liceul Tehnologic "Sf.Nicolae", Grădinița Deta, Partidul Național Liberal, Partidul Social Democrat, Forumul German, ALDE, UDMR, Uniunea sârbilor, Uniunea Bulgarilor din Banat, Asociația Seniorilor din Deta și jerbe de flori din partea copiilor de la Grădinița din Deta. (Ovidiu Ivancea, director al Centrului Cultural al orașului Deta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.