Carte pentru iubitorii de natură şi vânătoare

Lansarea unui nou volum al domnului inginer Iancu Braicu a fost un eveniment de excepţie pentru oraşul nostru. După "Vânătoarea, pasiune ancestrală", carte lansată în 2008, domnul Iancu Braicu aduce în faţa cititorilor, volumul "Vânătoare raţională", o emoţionantă pledoarie pentru păstrarea echilibrului între vânat şi protejarea naturii. Deşi este o temă des abordată în ultima perioadă, puţine sunt persoanele cu adevărat preocupate de conservarea faunei şi biodiversităţii. "Distrugerea pădurilor, precum şi lipsa de reacţie a celor mai mulţi faţă de această problemă ecologică, mă face să cred că nu mai este cale de întoarcere. Ca vânători, ce ne considerăm prieteni ai naturii şi apărătorii ai faunei cinegetice, este nevoie să acţionăm în consecinţă, prin toate mijloacele pe care le avem, pentru a nu ne trezi că nepoţii noştri vor rămâne fără obiectul muncii" atrage atenţia domnul inginer Iancu Braicu. La cei 80 de ani, autorul volumului "Vânătoare raţională", surprinde prin harul de povestitor şi prin pasiunea pentru vânătoare, care de altfel i-a marcat întreaga viaţă. Experienţa de peste jumătate de secol a domnului inginer Braicu, a născut o carte matură, care ridică probleme actuale legate de natură, generează întrebări şi încurajează cititorii să gândească şi să acţioneze în direcţia protejării pădurii şi animalelor. Gheorghe Duţă
„Înconjurat de câini de vânãtoare, puşci şi capcane, dar mai ales de poveşti şi întâmplãri vânãtoreşti, relatate de bunicul, tata şi cei doi unchi, care toţi erau vânãtori” aşa îşi aminteşte domnul Braicu anii copilăriei. Scriitor realist, care povesteşte ce a trăit, domnul Iancu Braicu impresionează pe oricine atunci când începe să povestească despre animalele cu care s-a confruntat la vânătoare. Cerbi, urşi, mistreţi, capre neagre, cãpriori, râşi, cocoşi de munte, fazani sau potârnichi, domnul Braicu are câte o poveste şi o învăţătura despre fiecare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.