Ziua naţională a României, sărbătorită deopotrivă de elevi, partide politice şi instituţii

Spectacol şcolar
Oraşul Deta a sărbătorit cum se cuvine ziua naţională a României. Sala festivă a Grupului Şcolar "Sfântul Nicolae" a devenit neîncăpătoare pentru publicul nerăbdător să vadă spectacolul pregătit de copiii talentaţi ai oraşului nostru. Înainte ca tabloul unirii de la Alba Iulia să fie zugrăvit printr-o scenetă de teatru, corul şcolii a reuşit să stârnească emoţia în sufletul spectatorilor, cântând într-o voce, "Deşteaptă-te române". Într-o atmosferă de sărbătoare, la Grupul Şcolar "Sfântul Nicolae", elevii au ascultat muzică uşoară şi au demonstrat cât de bine „se mişcă” pe ritmul dansurilor moderne. Si pentru că Deta este un oraş multicultural, formaţiile de dansuri populare bulgăreşti şi sârbeşti din cadrul Casei de Cultură, au vrut să aducă un omagiu României, de ziua naţională, asfel că au încântat publicul cu momente artistice de neuitat. În încheiere, formaţia de dansuri populare româneşti a Casei de Cultură Deta a prezentat două suite de dansuri populare din zona de pustă a Banatului. Întreg programul a fost realizat de elevii claselor VI-XII sub îndrumarea profesorilor Lenuţa Galamboş, Darius Teuca, Doina Rabi, Ovidiu Ivancea, Laura Preda, Loredana Ciocani şi a instructorilor Ognien Vîrstnici şi Alin Pupăză. Rabi Doina
Slujbă religioasă şi evocare istorică
Monumentul din Piaţa Pompierilor a devenit loc de pelerinaj pentru românii adevăraţi care au vrut să îşi arate respectul şi aprecierea faţă de eroii naţionali. La fel ca şi în anii trecuţi, aniversarea Zilei Naţionale a României, a fost organizată de Primăria şi Casa de cultură a oraşului Deta. Manifestarea a fost deschisă de primarul Petru Roman, discursul său mobilizator fiind urmat de TeDeum-ul oficiat de protopopul Biserici Ortodoxe Române. Evenimentul a continuat cu o scurtă evocare în care a fost subliniată importanţa zilei de 1 Decembrie, intervenţie realizată şi expusă de Diana Tătăruşanu, urmând în mod firesc, depunerea de coroane în cinstea eroilor căzuţi în lupte pentru apărarea patriei. Ovidiu Ivancea.
„Ziua Naţională este ziua noastră. Gândiţi-vă că dacă vă doriţi o ţară mai curată, trebuie să îi învăţam pe cei din jur să nu mai arunce pe jos, dacă ne dorim o ţară cinstită, trebuie în primul rând să ne respectăm noi obligaţiile faţă de stat. Un trăi mai bun în România, începe cu eforturile fiecăruia dintre noi, iar România, singură, separat de românii săi, nu se va ridica niciodată la nivelul Europei”
a spus primarul Petru Roman, chiar înaintea slujbei oficiată de protopopul Bisericii ortodoxe.
Cine a depus coroane în acest an
Anul acesta, au adus flori la monumentul eroilor: Primăria oraşului Deta, Biserica ortodoxă română, Asociaţia veteranilor de război, Poliţia oraşului Deta, Poliţia de frontieră a oraşului Deta, Unitatea de pompieri militari Deta, Grupul Şcolar „Sfântul Nicolae”, Partidul Democrat Liberal, Partidul Social Democrat, Partidul National Liberal, Partidul Conservator, UDMR, Partidul România Mare, UBBR, Uniunea Sârbilor, Forumul German şi consilierul independent Ioţcov Lucian. La sfârşitul evenimentului, toţi participanţii au fost invitaţi să viziteze expoziţia de desen şi pictură cu tema 1 Decembrie, din cadrul Muzeului oraşului Deta, realizată de elevi din clasele gimnaziale. Ovidiu Ivancea

Un comentariu:

  1. ansamblul SF. NICOLAE ansamblul (SARBESC) are niste copii foarte talentatii !!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.