Buget de austeritate suplinit de fondurile europene nerambursabile

La începutul fiecărui an, administraţia locală încearcă să materializeze speranţele cetăţenilor printr-un plan de investiţii, care este susţinut de bugetul local. Deşi în 2011 bugetul oraşului Deta va fi diminuat faţă de anii precedenţi, multe fonduri vor fi recuperate prin proiectele cu finanţare nerambursabila, depuse în anul 2009 şi 2010, dar care vor da roade începând cu luna martie a anului în curs. La sfârşitul anului 2010, au fost semnate două contracte de finanţare în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România Serbia, iar începând cu 1 februarie 2011 a început un proiect derulat în cadrul Programului transfrontalier HURO- 2007-2013.

Unul dintre cele două proiecte pe care le vom implementa în cadrul colaborării transfrontaliere cu Serbia, aduce fonduri pentru punerea în valoare a obiectivelor turistice din oraşul nostru, prin iluminarea arhitecturală a Bisericii Ortodoxe Române din Deta, a Bisericii Romano- Catolice din Deta, a Bisericii Ortodoxe Române din Opatiţa şi a Turnului de Pompieri Deta. Cel de-al doilea proiect cu sârbii, în cadrul căruia suntem parteneri cu comuna Plandiste, va asigura sprijinul financiar necesar realizării documentaţiilor pentru infrastructura unui parc industrial în oraşul Deta. Valoarea totală de care va beneficia oraşul Deta în urma implementării acestor două proiecte este de 400.000 euro. În ceea ce priveşte colaborarea cu vecinii maghiari, în cadrul Programului Transfrontalier HURO 2007-2013, se continuă bunele relaţii pe care le avem cu comuna Bordany. Pentru al treilea an consecutiv, proiectele depuse de cele două administraţii a fost aprobate. Beneficiarii direcţi ai acestui proiect vor fi elevii din cele două localităţi, dar şi adulţii pe care dorim să-i cuprindem în activităţi derulate atât la Deta cât şi la Bordany.Valoarea totală a proiectului este de 111.000 euro, din care 56.000 euro revin oraşului Deta. Pe lângă aceste trei proiecte, oraşul Deta mai este implicat alături de încă 15 administraţii locale, în proiectul derulat de Asociaţia de Dezvolatare Intercomunitară Timiş Torontal în cadrul Programului Transfrontalier HURO 2007-2013. Ioan Iovan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.