Teren de sport ultramodern

Sportul, un limbaj comun care ne apropie” este titlul proiectului prin care 100 de copii din Deta şi din Bordany (Ungaria) au participat la o tabără de vară care s-a desfăşurat în cele două localităţi înfrăţite.
După ce au petrecut 7 zile la Bordany, în perioada 24 iunie - 1 iulie, au urmat 7 zile de tabără la Deta, între 8 şi 15 iulie. Tabăra de la Deta a debutat cu deschiderea oficială a noului teren de sport construit în parcul din oraş. La acest eveniment a participat şi deputatul colegiului 10, Gheorghe Ciobanu. „Stiu că acest teren de sport a fost realizat prin efortul excepţional al primarului Petru Roman. Nu este o noutate pentru mine faptul că domnul primar găseşte soluţii şi resurse acolo unde nimeni nu mai crede că se poate face ceva”, a declarat deputatul Gheorghe Ciobanu. Terenul a fost realizat din fonduri proprii ale Primăriei Deta la care s-au adăugat fonduri de la Consiliul Judeţean Timiş dar şi finanţări europene în cadrul proiectului transfrontalier cu Bordany. „Aceasta bază sportivă înseamnă pentru oraşul nostru mai mult decât un simplu teren de sport. Locuitorii din Deta, şi mă refer în primul rând la tineri şi la copii, au nevoie de un astfel de obiectiv. Eu consider că a investi în copiii noştri dragoste, înţelegere, timp de joacă, educaţie, alimentaţie sănătoasă este cel mai mare câştig pe termen lung şi de aceea consider că acest teren este o parte din această investiţie pentru viitor. Nici un efort nu este prea mare atunci când e vorba de viitorul nostru şi de cel al copiilor noştri”, a spus primarul Petru Roman. Proiectul „Sportul, un limbaj comun care ne apropie” a fost finanţat prin Programul de cooperare transfrontalieră Ungaria - România 2007 -2013.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.