Campanie de mediu la Deta

În data de 25 iunie a avut loc o campanie de colectare a deşeurilor electrice, electrocasnice şi electronice organizată de Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec şi Primăria oraşului Deta.
Au fost organizate cinci centre zonale de colectare în cartierele oraşului, care au funcţionat cu sprijinul elevilor de la Grupul Şcolar “Sfântu` Nicolae” Deta, membrii ai Clubului PRO ECO. De asemenea a fost asigurată şi preluarea de la domiciliu a aparatelor de mari dimensiuni de către muncitorii Primăriei oraşului Deta şi ai S.C. “G&E Invest 2003” SRL, societatea care are concesionată activitatea de salubritate. Persoanele care au dus astfel de deşeuri au primit un cupon cu care au participat la o tombolă cu premii, respectiv 3 cuptoare cu microunde şi 5 aparate de şlefuit cu bandă. Campania a avut un real succes fiind preluată o cantitate totală de 11,2 tone de deşeuri. Se preconizează ca pe viitor RoRec să-şi înfiinţeze un centru permanent de colectare în oraşul Deta.
Câştigători:
Cuptoare cu microunde: Kovacs Ioan, Dobrescu George, Suto Iuliana Aparate de şlefuit cu bandă: Kovacs Ştefan, Măgeruşan Ovidiu, Csepar Solomon, Schrech Svetlana, Fabian Attila-Raul
Producători responsabili
Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec este o entitate non-profit, fondată de zece dintre cei mai cunoscuţi fabricanţi europeni de electrocasnice cu activitate în România, care, conform legislaţiei europene, sunt direct responsabili de produsele lor şi după ce acestea îşi încheie ciclul de viaţă, ajungând deşeuri. Aceste legi impun ca producătorii să se îngrijească şi de deşeurile provenite din produsele lor, asigurând eliminarea lor într-un mod nepoluant, având ca obiective protecţia mediului, reciclarea şi reintroducerea în procesele tehnologice a materialelor refolosibile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.