Întalnire cu cadrele didactice

Deputatul colegiului 10, Gheorghe Ciobanu a iniţiat înainte de deschiderea oficială a anului şcolar o serie de evaluări la şcolile din localităţile colegiului.
La finalul acestor evaluări, la Deta s-a desfăşurat o întalnire a inspectorului general şcolar Marin Popescu cu cadrele didactice şi cu conducerile şcolilor din cele 20 de localităţi ale colegiului 10. In cadrul acestei întalniri s-au discutat ultimele detalii înainte de inceputul şcolii.

“Am ţinut să fac această evaluare şi să iniţiez întalnirea cadrelor didactice cu inspectorul general şcolar pentru că eu consider că invăţămantul este foarte important pentru orice comunitate. Educaţia copiilor înseamnă de fapt viitorul nostru al tuturor. M-am bucurat să văd ca la Peciu Nou, de exemplu, din 29 de absolvenţi 28 au promovat Bacalaureatul, iar cel care nu a promovat acest examen nu s-a prezentat fiind plecat din ţară. Putem spune că la Peciu Nou am avut promovabilitate de 100% si acest rezultat excelent mă face să caut soluţii şi finanţări pentru toate problemele şi proiectele dascălilor de la liceul din Peciu Nou. Din păcate nu pot spune acelaşi lucru despre liceul din Deta. Trebuie să ne obişnuim sa finanţăm performanţa. Nu putem sustine la nesfarşit instituţii care nu funcţioneaza bine“, a spus deputatul Gheorghe Ciobanu. Şi inspectorul general Marin Popescu s-a referit la rezultatele obţinute de şcolile din colegiul 10.

“Direct răspunzătoare pentru rezultatele la examene sunt conducerile şcolilor. Dupa dezastrul de la Bacalaureatul din acest an conducerea liceului din Deta a intrat în monitorizare şi la următoarea problemă de orice natură se vor lua măsuri. Rezultatul muncii cadrelor didactice şi ale conducerilor scolilor este elevul. Atunci cand elevul nu are rezultate trebuie să ne uităm spre cei care conduc şcolile“, a spus inspectorul general Marin Popescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.