Inaugurarea Casei Naționale Opatița

După un efort îndelungat si asiduu, a sosit si ziua în care împreună cu cetăţenii localităţii Opatiţa să ne putem bucura si totodată mândrii cu un nou lăcaş de cultură. Un vis de ani de zile, o speranţă, a devenit realitatea. De la o clădire aflată în paragină, cu geamuri lipsă, cu acoperişul dezastruos, cu un interior în care nu se mai putea tine un eveniment sau manifestare culturală, am reuşit să avem această clădire impecabilă, renovată total şi, mai mult, extinsă în partea din spate cu două băi şi două vestiare pentru artişti. Geamurile şi uşile termopan, izolarea termică a clădirii, înlocuirea acoperişului, dotarea cu aer condiţionat, centrală pe gaz proprie, boiler electric pentru apă caldă, toalete pentru femei, bărbaţi si persoane cu handicap, scenă mobilă,asfaltul si terenul de joacă din curte, sunt câteva din lucrarile făcute pentru reabilitarea acestei clădirii la norme europene. Sala de spectacol a fost dotată cu scaune noi, mese fixe si mese mobile pentru diferite evenimente, dulapuri si cuiere.

A sosit si ziua de 6 aprilie, când, într-un cadru festiv, am putut admira ceea ce a fost realizat. În prezenta locuitorilor satului Opatiţa care au fost invitaţi personal, a domnului Constantin Ostaficiuc, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, a primarului oraşului Deta, Petru Roman, a consilierilor locali, şi a tuturor celor care s-au aflat alături de noi, a fost inaugurat acest lăcaş de cultură. Festivitatea de la Casa Naţională Opatiţa a început cu un tedeum şi sfinţirea clădirii de către preotul paroh Ioan Rujan, tradiţionala tăiere a panglicii de către primarul oraşului şi preşedintele Consiliului Judeţean Timiş după care toţi cei prezenţi au putut admira cele realizate. Primarul oraşului a explicat tuturor celor prezenţi ce eforturi deosebite au fost făcute pentru ca această clădire să arate aşa cum au văzut toţi cei prezenţi. La fel şi domnul Constantin Ostaficiuc a scos în evidenţă realizările domnului primar Petru Roman, atât în Opatiţa cât şi în Deta.

A urmat un program artistic compus din dansuri populare româneşti şi ţigăneşti prezentate de Formaţia de dansuri populare a Casei de cultură orăşeneşti Deta, dansuri sârbeşti prezentate de Formaţia de dansuri populare sârbeşti „Sfeti Nikola" a Casei de cultură din Deta, şi dansuri populare maghiare prezentate de către Formaţia de dansuri „Buzovirag" din Deta. Vremea fiind foarte plăcută, Orchestra de muzică populară a Casei de cultură orăşenească Deta i-a încântat vreme de câteva ore în aer liber, pe toţi cei prezenţi, prin repertoriul variat al cunoscutei soliste de muzică populară Otilia Tarcovnicu.
(Ovidiu Ivancea)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din respect față de cititorii noștri care exprimă opinii într-un limbaj civilizat ne rezervăm dreptul să moderăm comentariile și să le eliminăm pe cele care conțin injurii sau cuvinte obscene. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că opinia dvs va fi publicată în cel mai scurt timp.